נפנופי ידיים

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

24/03/2011 | 21:52 | מאת: מעיין

קראתי במספר כתבות שאחת התופעות אצל ילדים אוטיסטים היא נפנוף הידיים...בני בן 11 חודשים ונוהג לנפנף בידיו כאשר הוא מתרגש, כאשר הוא רוצה שירימו אותו למשל, וזה מלווה בקולות התרגשות. על פניו, זה לא נראה דבר חריג אך מכיוון שקראתי זאת במספר מקומות הייתי מעוניינת לדעת אם יש מקום לדאגה. בני ילד מאוד חברותי, חייכן, חיוני, יוצר קשר עין, פעיל מאוד, סקרן, מתקשר יפה עם הסביבה (ואף עם הכלב שלנו), מברבר המון, אומר מספר מילים...

26/03/2011 | 13:39 | מאת: ד"ר איריס שגב

מעיין שלום, נפנוף ידיים הוא התנהגות אופיינית בקרב פעוטות, כמחווה המתקשרת רצון להרמה על הידיים או כביטוי למצבי עוררות והתרגשות. נפנוף ידיים הוא נורמאלי לחלוטין בגיל זה ויכול לאפיין גם מצבי התרגשות בקרב ילדים צעירים. אכן, אצל ילדים בעלי הפרעות התפתחותיות ישנו, לעיתים, דפוס של נפנוף ידיים, אך הוא מלווה בתסמינים משמעותיים נוספים המובילים לאבחנה בספקטרום האוטיסטי. בכל מקרה, נפנוף ידיים לבדו אינו מהווה סיבה לדאגה. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים