אספרגר - איך לאבחן ולטפל?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

17/08/2016 | 12:20 | מאת: דן

שלום יהודית, קראתי קצת מידע על אספרגר באינטרנט ונראה שאני יכול לזהות אצלי חלק מהסימפטומים. אני בן 25, עובד בחברת הייטק ורווק, גר אצל ההורים. אני מוצא את עצמי מתקשה לפתח קשרים חברתיים במקום העבודה ובעיקר קשרים רומנטיים. איך ניתן לאבחן שזה אכן אספרגר ואיך אפשר לטפל? אשמח לעזרה. תודה, דן

18/08/2016 | 10:16 | מאת: יהודית קדם פרידמן MSW

דן שלום אבחון אספרגר ניתן לעשות אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים אשר מתמחים באבחון אספרגר. ההתמחות חשובה באם בהמשך תרצה בהמשך להיעזר באבחון לצורך מיצוי זכויות כלשהם. אני שומעת את הקושי החברתי/זוגי והרצון לטפל בזה. טיפול בקושי אינו מצריך בהכרח אבחון כי אם איש טיפול (פסיכולוגים עובדים סוציאלים ופסיכיאטרים ) אשר מתמחים וצברו ניסיון בטיפול בתחום הזוגי חברתי. טיפול יעיל משלב התבוננות משותפת בעולמך הרגשי, דפוסי חשיבה ודפוסי התנהגות וגם בתרגולים פרקטיים של סיטואציות שונות. בהצלחה

27/12/2017 | 20:16 | מאת: יעלי

אשמח לדעת איפה יכולה למצוא רשימה של פסיכולוגים או פסיכיאטרים שמאבחנים אספרגר אצל מבוגרים. תודה רבה יעלי

27/03/2018 | 18:29 | מאת: קרן הלוי קרוסקין

אפשר דרך קופת חולים עם הפנייה של רופא משפחה. בהצלחה, קרן הלוי קרוסקין בונה תכניות אישיות

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים