מדיטציה טרנסנדטאלית ותסמונת אספרגר

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

24/07/2014 | 16:55 | מאת: אדם

שלום ד"ר איריס שגב, מורי ומתרגלי מדיטציה טרנסנדטאלית טוענים כי מ"ט עוזרת לכל אדם בכל תחומי החיים ( כולל לילדים הלוקים בתסמונת אספרגר). כמו כן, הם טוענים שמ"ט משפרת את הביטחון , הרגיעה, מפחיתה את הדיכאון, החרדה וכו'. השאלה שלי - האם המדיטציה הטרנסנדטאלית היא טכניקה התעזור לילד בעל תסמונת אספרגר קל? היא תעזור להפחת חרדה אצלו? לחיזוק ביטחונו ורגיעתו? או זו טכניקה מסוכנת והיפנוטית התפגע בילד עוד יותר? אשמח לקבל תגובתך. תודה מראש, אדם

26/07/2014 | 23:25 | מאת: ד"ר איריס שגב

אדם שלום, היות ומדיטציה טרנסצנדנטלית אינה נדבך במדע הפסיכולוגיה, הרפואה או הטיפולים הפארא-רפואיים הקלאסיים לטיפול בספקטרום האוטיסטי, אינני בקיאה ו/או מוסמכת להעיד על יעילותה או סכנותיה. מומלץ לבקש ממוריך הפניות למאמרים מדעיים העוסקים ביעילות הטכניקה בקרב ילדים בספקטרום האוטיסטי. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים