אוטיזם בתפקוד גבוה

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

22/06/2014 | 00:58 | מאת: ג'

האם יש בדיקה שיכולה להצביע על כך שהאדם הוא אוטיסט בתפקוד גבוה? בדיקת דם? בדיקת EEG ? משהו מהסוג הזה?

28/06/2014 | 00:35 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, נכון להיום, לא קיימת בדיקת דם/EEG וכיו"ב המאתרת אוטיזם בתפקוד גבוה. אף על פי כן, בשנים האחרונות עובדים מספר חוקרים בעולם על מיפוי תבניות EEG בקרב אנשים בתפקוד גבוה בספקטרום (וכן על שאר האנשים בספקטרום). כמו כן, מתפתח בשנים האחרונות מחקר על חתימה ביולוגית/גנטית האופיינית לספקטרום אותה ניתן יהיה לאתר בבדיקת דם. מטרת מחקרים אלה לפתח כלים לאבחון הפרעה בספקטרום האוטיסטי בשלב ינקותי מוקדם (שנה-שנתיים). בברכה, ד"ר איריס שגב.

28/06/2014 | 23:35 | מאת: ג'

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים