אוטיזם

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

20/05/2014 | 07:56 | מאת: אבי

אני עובד עם בחור בן 20 , במסגרת טיפול, נאמר לי מהוריו שהוא סובל מהפרעת תקשורת. מתבטא בקושי לדבר בכלל, קנייה מנה בדוכן מסעדה מאוד מורכבת, לא מוכן לדברולפתוח את פיו גם אם מישו שהוא מכירר וגם אם לא אלא אם אותו אדם ידבר, נוטה לדבר באופן לא רצוף, שואלים אותו נניח מי לקחה את הגביע : מכבי ואם רוצים להמשיך איך היה המשחק- בסדר, כלומר לא מרבה במילים, אם זה לא משו שקשור באוכל - הוא כמעט ולא יגיד מילה, וכדורגל הוא ידבר בצורה יחסית שוטפת. עצמאות הוא מאוד לוקה - נסיעה באוטובוס, לא מכיר את המושג. גם לא רישיון. מגלה קושי בלשלם, מה לתת שטר- 20 שקל או 50- אם קנה אוכל ב-15 שקלים לא מבין כמה כסף לתת ... לא מתעניין כמה עלה , הוא יודע שנותנים לו כסף גדול, לכן ''קל'' לו לתת את הכסף ולקבל עודף, בכסף קטן ומטבעות יגלה מאוד קושי. מה הדרכי טיפול בנידיון? תודה.

20/05/2014 | 15:06 | מאת: ד"ר איריס שגב

אבי שלום, טיפול מתאים לאדם בגילו, בספקטרום האוטיסטי ובהלימה עם הבעיות שתיארת, יכלול קבוצה למיומנויות חברתיות לבני ובנות גילו, טיפול פסיכולוגי וחונכות אישית. במסגרת החונכות ילמד כישורי עצמאות בקהילה, יפתח יכולות בינאישיות לשיחה ולהבנה והתנהלות בתוך קשר, ואם ירצה בכך, יוכל לקבל ליווי תעסוקתי במסגרת מתאימה (כגון: שרות לאומי אזרחי, משרות עבור בעלי צרכים מיוחדים וכיו"ב). חשוב שבחונכות כזו תקבל הדרכה שוטפת מאיש מקצוע, שיעמיק את ההבנה שלך לגבי אוכלוסיית הספקטרום ויכוון אותך כיצד לקדם את הבחור. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים