אבחון שגוי

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

07/05/2014 | 16:26 | מאת: הורה מודאג

שלום, בני אובחן בגיל שנה ו-7 חודשים כנמצא על הספקטרום האוטיסטי בשל מספר סיבות שהרופא המאבחן רשם. הסיבה אליה הגענו לאבחון היתה שבננו איחר בדיבור. לאחר שסיימנו להיות בהלם התחלנו לעבור על הסיבות שבגללם הרופא נתן את האבחון, נדהמנו לגלות שבננו לא עונה עליהן (דוגמא אחת היא שהוא כתב שהילד לא יוצר קשר עין כאשר בפועל הילד מדבר עם אנשים תוך כדי שהוא מסתכל לך במבט חודר ישר לעיניים). ככל שקראנו וביררנו יותר על הנושא, כולל התייעצות עם אנשי מקצוע, כך הבנו שהאבחנה הינה מוטעית. קבענו תור לאבחון פרטי אצל פרופסורית שהיא גם ראש מחלקת נורולוגיה ילדים ולאחר חצי שנה עברנו את האבחון אצלה. המאבחנת הפרטית הוציאה סיכום ובו היא רשמה כי הילד בוודאות לא נמצא על הספקטרום האוטיסטי אבל יש לו בעיה סגמנטית פרגמטית ועליה צריך לעבוד אצל קלינאית תקשורת. יש לציין כי בחצי השנה עד לאבחון, בני טופל אצל קלינאית תקשורת המטפלת גם בילדים הנמצאים על הספקטרום והתקדם מאוד בנושא הדיבור. גם הקלינאית תקשורת אמרה לנו שוב ושוב שהאבחון אינו נכון והיא אינה רואה כל זכר לכך שהילד הינו על הספקטרום. שלחנו את האבחנה אל המרפאה בה אובחן הילד תוך כדי בקשה למחיקת האבחנה הקודמת, אך הם מסרבים לעשות זאת עד שהילד יעבור בדיקה נוספת אצל הרופא(שברור שאנו לא סומכים עליו) ורק אז הוא יסכים למחוק את האבחנה. גם אבחון במרפאה נוספת של אותה קופת חולים(לאומית) לא מקובל עלינו כי אנו חוששים מההיכרות של הרופאים בין המרפאות וכן כסת"ח של קופת החולים בשל חשש מתביעה (שהיא בכלל לא משהו שאנו חושבים עליו אלא רק טובת הילד ומחיקה של האבחון השגוי של הילד). שאלתי היא, איך אפשר לגרום לקופת החולים למחוק את הרישום הרפואי ללא התערבות משפטית? האם מעבר מקופת חולים אחת לאחרת תוכל לעזור?

09/05/2014 | 23:55 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, השאלה נוגעת לידע משפטי בתחום זכויות החולה ולכן איני מוסמכת לספק תשובה מקצועית בנושא. למיטב ידיעתי, החוק מתיר בדרך כלל רק להוסיף מידע רפואי עדכני, אך לא למחוק רישומים קודמים, כך שהתיק הרפואי מראה את ההיסטוריה ההתפתחותית לאורך השנים, גם כאשר היא כוללת מספר חוות-דעת. באופן כללי, חל איסור מחיקה של רישום בתיק הרפואי, על מנת למנוע מאנשי מקצוע לשנות תיעוד רפואי לפי נוחיותם. היות והמקרה שלכם חריג מומלץ לפנות ליחידה לפניות הציבור בקופת החולים שלכם ולברר מולם ומול עו"ד האם תהיו זכאים לוועדה מיוחדת של הקופה שתשקול את נימוקכם לתיקון האבחנה. בברכה, ד"ר איריס שגב

24/06/2014 | 08:47 | מאת: בילי

אשמח לדעת היכן בוצע האבחון הפרטי. אני מחפשת כרגע לערוך לבני אבחון נוסף לאחר אבחון שגוי שנעשה בהתפתחות הילד. ובכלל אשמח להמלצות על אבחונים פרטיים, שאינם קשורים לקופ"ח אנחנו גרים במרכז הארץ אך מוכנים ללכת עד קצה העולם למען בננו!

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים