אוטיזם קל

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

20/02/2014 | 11:44 | מאת: חיה

הי, אני פונה בשם בעלי המאובחן כסובל מבעיית קשב וריכוז. לפי מה שנראה לי אולי הוא סובל מאוטיזם קל? הייתה לו ילדות לא קלה ונורמלית, נשר מבי"ס וכו'.. רוב הסימנים מראים שכן: אדישות להביע רגשות, אי יצירת קשר עין בשיחה, קושי רב בלצאת מהשיגרה, קושי רב לקיים חברויות חדשות. ע"פ שהוא נורא חביב , בעל עבודה מסודרת , נחמד לסביבה, בן אדם טוב , אבא מקסים, ולמרות הילדות שלו הוא מקיים חיי משפחה טובים. למי פונים? מה עושים? אריק חסר אונים , זה פוגע בנו בתור בני זוג. תודה , ויום מקסים:-)

20/02/2014 | 22:45 | מאת: ד"ר איריס שגב

חיה שלום, כל הסימנים שתיארת עשויים עדיין להתאים לאדם בוגר בעל הפרעת קשב וריכוז, אך לא ניתן לאבחן אותו דרך האינטרנט. אני מציעה שיפנה לטיפול פסיכולוגי על מנת להבין את התמונה המלאה של תפקודו ולעזור לו – מעבר למתן האבחנה – הלכה למעשה, לרכוש כלים לתקשורת בינאישית, הבעה רגשית, מיומנויות חברתיות והתמודדות עם שינויים. בטיפול ניתן יהיה אף להתייחס להיבטים מסוימים בזוגיות המקשים עליכם וללמוד להבין טוב יותר אחד את צרכי האחר. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים