בהייה ממושכת באנשים שמולי

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

04/11/2013 | 19:01 | מאת: אופק

שלום, אני סובל כבר מספר שנים מהפרעה מהספקטרום האוטיסטי, OCD וחרדה חברתית. כבר שנים הפרעה אחת מיני רבות שמטרידה אותי היא בהייה ממושכת באנשים שנמצאים מולי וסיבוב העיניים. אני כל הזמן עסוק באיפה להסתכל, כמה זמן, ובאיזו זווית עם הראש. כתוצאה מזה העיניים שלי גם מסתובבות מצד לצד ואני בוהה באנשים שמולי ולא שולט בזה. גם הצוואר שלי כמעט ולגמרי לא זז ואני מזיז רק את העיניים. הראש והגב שלי גם נוטים מטה והעיניים מעלה ואני גם עסוק הרבה בהליכה שלי (איך ללכת וכו'). כתוצאה מכך ההליכה שלי מוזרה. בגלל העניין עם העיניים אני פוחד שיחשבו שאני מסוכן, סוטה, פדופיל וכו', וגם פוחד שאעשה תאונה כיוון ששדה הראייה שלי לא טוב. שאלתי היא האם יש שם ספציפי לתופעה זו? ומה ניתן לעשות על מנת להקל, ולמי כדאי לפנות? תודה.

07/11/2013 | 17:22 | מאת: ד"ר איריס שגב

אופק שלום, התופעות שתיארת הינן פסיכוסומאטיות. הן מופיעות בהקשרים בינאישיים, מצבים שונים עם בני אדם, שמכניסים אותך לחוסר נוחות פיזית ורגשית ותחושת אי שקט הולך וגובר. עיסוק היתר שלך בתזוזת העיניים, איך ללכת, איך לא למשוך תשומת לב וכד' נובע מחרדה ומלחץ. בשל השילוב בין היבטים גופניים ורגשיים באותה הבעיה, אפשר לברר על טיפול ביופידבק (משוב ביולוגי). זוהי שיטה המתבססת על אמצעי מדידה ממוחשבים המנטרים מדדים שונים בגוף, במטרה ללמד את המטופל לשלוט בצורה יעילה יותר על גופו ועל תגובות פיזיולוגיות ורגשיות במצבים מעוררי חרדה ולחץ. במידת הצורך, ניתן לשלב טיפול כזה עם טיפול פסיכולוגי המבוסס על שיחות. קיימים מספר מכוני ביופידבק, חלקם פרטיים וחלקם עובדים עם קופות החולים או בתי החולים הציבוריים. בברכה, ד"ר איריס שגב.

08/11/2013 | 13:03 | מאת: אופק

תודה רבה.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים