שאלה של הגדרות...

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

30/04/2013 | 07:34 | מאת: טובה

שלום! אני אמא לבן 3 וחצי הנמצא בטיפול עם קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק כשנה, אתמול נפגשנו עם הפסיכולוגית לשיחה של סיכום אבחון ואכן מתברר שבני נמצא על הספקטרום האוטיסטי, רציתי לדעת האם קביעת הגדרה זו לגביו במסגרות הפורמליות - ביטוח לאומי משרד החינוך וכו'... יכולה למנוע ממנו בעתיד להשתלב במערכות חינוך נורמטיביות?

01/05/2013 | 22:17 | מאת: ד"ר איריס שגב

טובה שלום, עצם האבחנה לא תמנע מבנך שילוב בחינוך הרגיל. הרבה ילדים בספקטרום האוטיסטי לומדים בכיתות גדולות במערכת החינוך הרגיל. וועדות השמה ירצו שהילד ישולב במסגרת העונה על צרכיו ומתאימה לרמת האינטליגנציה שלו. למשל, אם האינטליגנציה הכללית תקינה או קרובה לנורמה ברוב התחומים יוכל ללמוד בבית ספר רגיל ולקבל סייעת צמודה מספר שעות ביום/בשבוע לפי הצורך. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים