מחפשת חבר/ה לבן שלי בן 11 אזור גוש דן

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

27/09/2012 | 13:18 | מאת: בעילום שם

הי, הבן שלי בן כמעט 11 מתקשה ליצור קשרים חברתיים עם בני כיתתו. הוא מאד חכם, נראה טוב, יצירתי ברמות ו - צריך ללמוד לתקשר נכון עם בני גילו. אני מחפשת קבוצת מיומנויות חברתיות ובמקביל חשבתי שיכול להיות נחמד להכיר לו בני גילו עם התמודדות דומה ואולי לספק לו חוויה חברתית טובה.

28/09/2012 | 18:17 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, העלית רעיון מצוין. כתבי גם בפורומים נוספים ברשת כדי שהורים נוספים יוכלו להתקשר עמך למטרה חשובה זו. בנוגע לקבוצת מיומנויות חברתיות, קיימת מסגרת כזו עבור ילדים (החל מגיל 8) וכן עבור נוער ומבוגרים, הנקראת "תוכנית רעים". זהו מועדון חברתי הפועל במתנ"סים ברחבי הארץ. הילד משובץ לקבוצה, בהתאם לגילו ולצרכיו. הקבוצות מיועדות לילדים בספקטרום האוטיסטי וכן לילדים הסובלים מחרדה חברתית, ליקויי למידה, הפרעת קשב וריכוז, ועוד. המפגשים מונחים על ידי מדריכים וכוללים עבודה על פיתוח מיומנויות חברתיות והתנסות ביצירת קשרים במרחב תומך ומתווך. להלן לינק עם מידע מפורט ופרטי התקשרות: http://www.makom-m.cet.ac.il/pages/item.asp?s=7&id=-1&defid=103&page=1&item=1688 בנוסף, "כנפיים של קרמבו" הינה תנועת נוער בפריסה ארצית לילדים מגיל 7-21 עם צרכים מיוחדים. בתנועה מתקיימות פעילויות חברתיות וחווייתיות בליווי חונכות אישית מטעם בני נוער וסטודנטים מתנדבים. להלן הלינק לאתר: http://www.krembo.org.il/ בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים