אבחון מבוגרים

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

04/06/2012 | 23:06 | מאת: דביר

שלום, אחותי בגיל 40+. לא נשואה, ללא ילדים, חברים, חוגים, תחומי עניין וכד'. מסלול חיים פשוט של בית-עבודה-בית. קוראת המון ספרים ולא מתקשרת כל כך עם הסביבה. נוטה להתפרצויות כעס מפעם לפעם. למיטב ידיעתי לא אובחנה בעבר. סיימה תיכון ללא בגרות, אין ספק שהיו קשיי לימודים. הייתי מעונין לבצע לה אבחון. מה הכיוון? איך מתחילים? תודה

04/06/2012 | 23:48 | מאת: ניגם חפר

שלום לך איבחון של הספקטרום האוטסטי נעשה על ידי שתי גורמי מקצוע שונים לחלוטין: האחד הוא פסיכאטר והשני פסיכולוג, על מנת שהאיבחון יהיה תקף לביטוח לאומי על הפסיכולוג לעבוד עם כלים מאד מסויים לפרטים נוספים על כך את יכולה לראות באתר שלנו כאן http://bekesher.org.il/%d7%90%d7%91%d7%97%d7%95%d7%9f-%d7%99%d7%9c%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%91%d7%95%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%a1%d7%a4%d7%a7%d7%98%d7%a8%d7%95%d7%9d-%d7%94%d7%90%d7%95%d7%98%d7%99 אך שווה לדבר עם איש מקצוע לפני שמתחילים את תהליך האיבחון וזאת לבדוק באמת האם יש צורך לעשות איבחון מה הוא יתן לאדם והאם בכלל יש באמת חשד מקצועי להיות האישה על הספקטרום האוטסטי. לצערי פגשתי כבר אנשים שעברו אבחון רק בגיל מבוגר שמצד אחד אכן הפסידו שנים רבות של יכולת לעזור להם מצד שני בקבלת האבחון יש הקלה לאדם לסביבה ואפשרות חדשות נפתחות עבורו. בברכה ניגם חפר מרכז בקשר http://bekesher.org.il/

05/06/2012 | 17:34 | מאת: ד"ר איריס שגב

דביר שלום, תיארת תמונה קלינית שעשויה להתאים לא רק לאספרגר/אוטיזם בתפקוד גבוה. פסיכולוג קליני בעל ניסיון באבחון ובטיפול באנשים בספקטרום האוטיסטי יוכל לבצע תהליך הערכה מקיף, הכולל העברת מספר מבחנים פסיכולוגים (האבחון נקרא "אבחון פסיכודיאגנוסטי"). בסוללת המבחנים כלולים הן מבחנים המספקים מידע על מבנה האישיות והתפקוד הרגשי והן מבחני אינטליגנציה, הבודקים, בין השאר, יכולות הבנה והתמודדות עם מצבים חברתיים מורכבים. תהליך ההערכה כולל איסוף יסודי ושיטתי של מידע מגוון על ההיסטוריה של האדם בכל תחומי החיים ומגיל 0 ועד היום ומתבסס גם על ראיון פתוח והתרשמות התנהגותית. בנוסף, ישנו ערך לראיין אותך, כאחיה ו/או אחד ההורים בנוגע להיסטוריה ההתפתחותית שלה. אחרי הכול, הפרעה בספקטרום האוטיסטי אינה מגיחה במפתיע בגיל 40, וקווים מסוימים, בדרך כלל, בולטים לאורך הילדות וההתבגרות. זאת ועוד, ייתכן שאתה או ההורים תתארו חוויות שאחותך אינה זוכרת או שאינה מייחסת להן חשיבות. להשלמת תהליך האבחנה, יש להיפגש עם פסיכיאטר מבוגרים. הפסיכיאטר יוכל אף לספק ייעוץ תרופתי העשוי למתן משמעותית את התפרצויות הזעם שתיארת. ברור שלאבחנה יש חשיבות כאשר היא מחוברת למטרות שלשמן נועדה, קרי, הבנת מהות הבעיה, הפרוגנוזה (צפי לעתיד), דרכי הטיפול המתאימות ויצירת שפה משותפת בין אנשי המקצוע. בברכה, ד"ר איריס שגב.

24/06/2012 | 16:17 | מאת: tj,

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים