התרופה נוזינן ורונקסין

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

25/02/2012 | 14:38 | מאת: אורית

שלום רב אני אמא לילד אוטיסט בן 11 וחצי, מטופל בתרופה נוזינן מזה כ-7 חודשים. לפני 3 שבועות בני נכנס להוסטל ושם הוא שוהה במשך 5 ימים בשבוע. כשהוא מגיע הביתה לסופי שבוע אני מבחינה לעיתים בשינויים שהוא עובר כמו התגברות של צעקות וגם קיבה מאוד רכה. אנינתתי להם בהוסטל את שם התרופה שהוא נוטל -נוזינן והם אמרו שהם רוכשים את התרופה עבורו. כשנתנו לי את הכדורים לסוף שבוע ראיתי שהכדורים לא אותם כדורים ושם התרופה שנותנים לו היא רונקסין. כשביקשתי לדעת מדוע הם החליפו את התרופה הם אמרו שזאת אותה תרופה. אני מבקשת לדעת האם זאת באמת אותה תרופה? האם יתכן שהשינויים שבני עובר הם מהחלפת התרופה? תודה רבה אורית

25/02/2012 | 14:56 | מאת: ד"ר איריס שגב

אורית שלום, למיטב ידיעתי, מדובר באותה תרופה, אך היות ואני פסיכולוגית ולא רופאה, נא הפני שאלות הנוגעות לייעוץ תרופתי לפסיכיאטר אצלו נמצא בנך במעקב. זאת, בייחוד לנוכח שינויים בהתנהגות בהם הבחנת לאחרונה. בברכה, ד"ר איריס שגב.

06/07/2019 | 13:41 | מאת: שוקי

רונקסין זה לא נוזינן. זו תרופה שונה לחלוטין.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים