פעוטה בת שנה ושמונה

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

21/02/2012 | 01:47 | מאת: טי

שלום רב אני מלווה התפתחותית בגנים ויש לי באחד המקומות ילדה בת שנה ושמונה חודשים ממוצא רוסי, ראשית-לא מדברת כלל אך מבינה הוראות לרוב, מחייכת,רוקדת ומשחקת. לאחרונה התעוררה אצלה תופעה חוזרת של הורדת הראש מטה והשפלת המבט (כמו ביישנות) וחוסר תקשורת-כמו התנתקות מהסביבה למשך דקה או שתיים (וגם כשאת קוראת לה היא לא מגיבה). האם זאת יכולה להיות פשוט ביישנות או שכדאי לבדוק עוד דברים/להמליץ על רופא התפתחות...? תודה

24/02/2012 | 23:53 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום טי, לפני שפונים לבירור התפתחותי יש לבדוק האם השפה העברית שגורה בבית. במקרה שלא, האם, בבית הילדה מדברת רוסית (לפחות כ-10 מילים)? בגילה, ייתכן כי פערים בהפקת שפה עברית אינם נובעים מהפרעה התפתחותית כי אם מדומיננטיות של שפה אחרת או בלבול בין 2 שפות השגורות בבית. לפיכך, חשוב לברר את העניין מול ההורים. בנוגע לתופעת הורדת הראש, ללא תצפית ישירה בהתנהגותה, ובנסיבות בהן היא עולה, קשה להסתמך על תיאור בקביעת איכות התקשורת שלה. ממליצה לשתף את ההורים בכל היבטי התפקוד שראית, לברר את נסיבות אי הפקת השפה ובהתאם לכך לשקול פניה לרופא התפתחותי. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים