אבחון אספרגר אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

24/10/2011 | 11:38 | מאת: שירה

שלום רב, יש לי אח בן 24 המתקשה ביצירת תקשורת מילולית וקשרים חברתיים, מה שמקשה עליו במציאת עבודה גם לאחר שסיים תעודת מקצוע (בקושי רב). בעייה זו החלה עוד מגיל צעיר ומשפחתי לא אבחנה בזמן את הלקות שלו, אלא חשבה שעניין זה "יעלם מעצמו" עם השנים.. איני בקיאה בלקויות למידה או תקשורת, אבל קראתי קצת על תסמונת אספרגר והוא אכן עונה על חלק גדול מהקריטריונים לאבחון. הוריי אנשים מבוגרים ואני היחידה שיכולה לעזור לו ולקשר אותו לגורמים שיוכלו לעזור. תוכלי לכוון אותי לגופים באיזור הדרום המאבחנים אספרגר או לקויות תקשורת בקרב מבוגרים? אני מודעת לעניין שזה קצת מאוחר והיינו צריכים לטפל בעניין לפני, אך עדיף מאוחר מאשר אף פעם.. תודה מראש,

27/10/2011 | 00:43 | מאת: ד"ר איריס שגב

שירה שלום, במתן אבחנה של הפרעה בספקטרום האוטיסטי בגיל מבוגר מעורבים, בדרך כלל, פסיכיאטר ופסיכולוג קליני. מתן אבחנה כזו או אחרת יתבסס על תהליך הערכה, שכולל איסוף מידע רב ומגוון על ההיסטוריה של אחיך בכל תחומי החיים ומגיל 0 ועד היום. בנוסף, אבחנה תתבסס על ראיון פתוח, תצפית, ומספר מבחנים פסיכולוגיים. להלן רשימה של מספר מרפאות קהילתיות באזור הדרום. הציגי את פנייתך כבקשה ל"אבחון פסיכודיאגנוסטי" על רקע התיאור שניסחת לעיל. בשל העובדה שבמרפאות קהילתיות יש, לעיתים, עומס פניות, זמני ההמתנה עד תחילת האבחון עלולים להיות ארוכים. אפשרות נוספת היא לפנות לקופת החולים של אחיך ולברר מהם מכונים העובדים עם הקופה בהם ניתן לעבור אבחון פסיכודיאגנוסטי בסבסוד. ניתן, כמובן, גם לפנות לפסיכולוג באופן פרטי. מרפאה לבריאות הנפש בבית חולים "קפלן", ברחובות. טלפונים: 08-9441388 , 08-9441382. מרכז רפואי סורוקה, באר שבע, מרפאה לבריאות הנפש: 08-6400780 מרכז לבריאות הנפש בבאר שבע: 08-6401531 התחנה הפסיכולוגית, חבל אילות (חל"צ) 08-6355860 בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים