יכול להיות שיש לי אספרגר?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

10/06/2020 | 09:34 | מאת: בחור

אני בן 22 ולפעמים קשה לי להשתלב במקומות חדשים כאשר אני לבד.. ספציפית מקומות עבודה, במקומות אחרים אני דווקא משתלב טוב מאוד והייתי מאוד מקובל בבית ספר. מצבים חברתיים יכולים להיות במקומות מסויימים מעולים אבל במקומות עבודה פחות, אני הרבה יותר שקט ולחוץ חברתית. ותמיד הייתי קצת "מוזר" אבל בקטע הומוריסטי - שנון ציני ועם דמיון רחב, לפעמים לאנשים זה מוזר אבל לא היה לי בעיה עם זה. עשו לי אבחון פעמיים בנוגע להפרעות קשב וריכוז בגילאים 10 ו-13 ויצא שאין לי, ולא יצא משהו שקשור לבעיות חברותיות. אפילו היה רשום שיש לי יכולת גבוהה להבנת מצבים חברתיים. בנוסף הלכתי ל2 פסיכולוגים ולא אמרו לי משהו שקשור לזה. יש סיכוי שיש לי אספרגר אם כל כך הרבה אנשי מקצוע לא שמו לב לזה? או שהלחץ נובע ממקומות אחרים.

14/06/2020 | 19:17 | מאת: מרכז שיא - יהודית קדם

היי אני באמת לא יודעת אם יש לך אספרגר או לא .לדעתי חשוב להתמקד בפתרון לקשיים שלך ופחות באבחנה . כי אבחנה לא תטפל בקשיים . כך שחשוב לפנות למשהו שמתמחה בתחום הקשיים שלך ולקבל עזרה

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים