בחורה שמונה לה אפוטרופוס יכולה להתחתן ברבנות?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

22/10/2019 | 09:21 | מאת: אורי

הבן שלי אספרגר בתפקוד גבוה הציע נישואין לחברתו מזה 4 שנים שגם היא אספרגרית בתפקוד גבוה...אנחנו בעיצומן של ההכנות לחתונה ונודע לנו שלבחורה יש אפוטרופוסית שהיא אמא שלה. השאלה לי אם היא יכולה לפתוח תיק ברבנות כדי להתחתן? יש לזה השלכות לגבי העתיד שלהם? כמו למשל חתימה על חוזה שכר דירה? פתיחת חשבון בנק?....תודה

23/10/2019 | 21:28 | מאת: מרכז שיא - יהודית קדם

יש צורך לבדוק איזה אפוטרופוס מונה לה . לגוף ?? לרכוש ??? לעתים האפוטרופסות היא לצורך מטרות מסוימות ולא אחרות . כדאי להתיעץ עם עורך דין בעניין זה .

13/04/2020 | 08:37 | מאת: adi

אני גם חושבת שהבעיה היא יותר ברמת החיים היומיומית מאשר אישור חתונה ברבנות. אני מכירה כאלה שהם עם בעיה נפשית שהתחתנו ובמהלך ההכנות לחתונה (לו יש אפוטרופוס והיא רק מתמודדת עם בעיה נפשית) אז רצו אישור מהאפוטרופוס שלו ומהעובדת הסוציאלית שלה לתהליך.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים