האם אבחון אספרגר מונע גיוס לצהל?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

20/05/2019 | 08:42 | מאת: נעמה

שלום רב בן נוער שעומד בפני אבחון לבחינת אספרגר. חווה קשיים חברתיים. אי הבנת מוסכמות חברתיות. מצליח ליצור קשר רק באחד על אחד ורק כשהאדם מולו מכיל ונקבל את שלמותו. מרשים מבוגרים מאז שהיה צעיר בידע נרחב בנושאים שונים . בעל שפה רהוטה וגבוהה כבר מגיל שלוש.זיכרון פנומנלי למידע . האם הגילוי עלול לפגוע בגיוסו לצהל. בסיום החובות הלימודים בביהס הרגיל בו לומד? ( בעיות ארגון כתיבה שגיאות מרובות יחד עם אהבה והצלחה במתמטיקה פיזיקה לנושאים דקדוקיים בעברית ובאנגלית)

20/05/2019 | 11:29 | מאת: מרכז שיא - יהודית קדם

היי נעמה משמעות האבחון על התפקוד של הבחור תלוי בפרשנות והמשמעות שהוא יתן לאבחון . לעיתים אבחון עושה סדר ונותן כותרת שהגיונית להם אך לעיתים אבחון מקשה רגשית , חשים בסטיגמה וישנה ירידה בתפקוד . לכן לדעתי צריך להכין את האדם לאבחון מבחינת הצבא ישנן תוכניות מיוחדות בצבא לאספרגרים, בפרט אם הוא אניטלגינטי ויכולות

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים