אבחון שגוי לאוטיזם ?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

30/05/2017 | 23:06 | מאת: אבי

שלום,בני אובחן בגיל שנה וחצי כאוטיסט בעל תפקוד גבוה עקב כך ואהב לשחק לבד. כיום הוא כל הזמן מחפש חברה למשחק ומדבר בלי סוף בגיל 4 וחצי. לא סיפרנו לאף אחד מהמשפחה המובחנת על האבחון ואף שיש משלבת סמויה בגן ההורים לא חושדים שיש ילד אוטיסט ולא אף אחד ממכרנו שום סימן חיצוני . לדעתי הילד לא בספקטרום, האם הגיוני ילד בספקטרום קרוב לגיל 5 ואף אחד ממכריו ומשפחתו המורחבת לא רואה ולא מנחש .? או שכנראה האבחון היה שגוי ? תודה

17/06/2017 | 11:40 | מאת: יהודית קדם פרידמן MSW

אבי שלום המילה ספקטרום מעידה על כך שיש טווח די רחב של התנהגויות והתבטאויות של האוטיזם כך שעל פניו נראה לי שיכול להיות שאחרים לא מבחינים . יחד עם זה גם יכול להיות שהאבחון שגוי כך שאם זה מעסיק אתכם ניתן לעשות אבחון חוזר כדי שתהיו בשקט נפשי עם נושא זה . חשוב לי לומר שההתמחות שלי היא באוכלוסיית המתבגרים ובוגרים ולא הילדים . שבת שלום

06/07/2017 | 12:30 | מאת: מישהי

מאיתנו הסתירו גם אבחון של בן משפחה. למעלה יותר משנה. ובתקופה ההיא בעלי ואני היינו במהלך נסיונות להיכנס לעוד הריון (שלא צלח). מכיוון שמדובר במשהו תורשתי, אני לקחתי את ההסתרה קשה. זכותי לדעת אם יש סיכוי שהילד שלי יהיה על הספקטרום. לא מסתירים כאלה דברים ממשפחה מכיוון שזה תורשתי.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים