אשמח לדעתך ..

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

18/07/2011 | 19:09 | מאת: דנה כהן

שלום, אני יוצאת עם בחור בן 32, גרוש ללא ילדים..שמתי לב לאורך כל הדרך (ודיי והתעלמתי מהתופעות) שמשהו לא רגיל בהתנהלות שלו, קודם כל הוא כפייתי מאוד וחסר בטחון ברמות קשות, קוסס ציפורניים ומשדר חוסר ביטחון מוחלט מעבר לכך יש לו המון התנהלויות שאינם מתאימים לגילו ונוטים להתחבר לגיל 13-14, כמו כן לאחר כל לגימה של שתיה הוא מוציא את הלשון על השפתיים ומכניס שב. באופו כפייתי וקבוע. הליכתו לא זקופה -מכופף את הכתפיים ומין מבט מפוחד ..לוקח ויטמין B12 באופן קבע כי אמא שלו אמרה לו.. (שקראתי במאמרים שזה עוזר לאוטיזם..) ואני חוששת להתקדם עם הקשר , ורוצה לדעת אם הסימנים מראה כי הוא סול או סתם חסר בטחון ? המשך יום טוב ותודה.

20/07/2011 | 15:56 | מאת: ד"ר איריס שגב

דנה שלום, לא ניתן לקבוע אבחנה על סמך תיאור חלקי ומבלי לפגוש את האדם. בהתבסס על דברייך בלבד, ניתן להעלות השערות בנוגע למספר אבחנות, שאינן נוגעות רק לספקטרום האוטיסטי. כמו כן,ייתכן כי בן זוגך אינו עונה על קריטריונים לאבחנה ספציפית, אך סובל מקשיים רגשיים, שניתן לטפל בהם בפסיכותרפיה. אני מאמינה שאם תבחרי לשתף אותו באופן רגיש ותומך, בכך שהיבטים מסוימים בהתנהגותו אינם מובנים לך, ייווצר ביניכם הדיאלוג המתאים שיעודד אותו לבחון את הדברים, לשתף אותך בצורה כנה בקשייו, לעבד אותם במסגרת המתאימה ולהתפתח במישור האישי והבינאישי. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים