בנוגע לגיינר

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

22/07/2011 | 13:10 | מאת: מנחם פיליפ

שלום, א. אני בן אדם רזה ועליי לצרוך כ-3000 קלוריות ליום. אני לא מצליח להגיע למאז הקלורי הזה כי קשה לי לאכול כ"כ הרבה... רציתי לדעת אם הגיינר יעזור לי להגיע למאזן הקלורי שעליי להגיע אליו ויעזור לי להשמין בנוסף למה שאני אוכל? ב. האם יתכן שאדם לא יכול להשמין כי זה "בגנים שלו"? ג. אם אדם אוכל כ3000 קלוריות, ולאחר מכן עשה צרכים (צואה) האם הוא בעצם הוריד מהקלוריות שהוא אכל? תודה רבה.

25/07/2011 | 13:18 | מאת: זוהר סער

מנחם שלום רב, העלייה במשקל מושפעת משלושה גורמים: גורם תורשתי (גנטי), גורם סביבתי (הכולל שינויים בתזונה ובדפוסי החיים) וגורם שלישי המורכב מהרגלים אישיים (פעילות גופנית וסטרס למשל). שלושת הגורמים הללו משפיעים על המאזן הקלורי ועל ההשמנה. ראשית אני ממליצה לך לעשות בדיקות דם כדי לראות האם קיימים חסרים מסוימים שיש לאזן. מפנייתך אני מבינה שהינך סובל מתת משקל. במצב כזה , הדבר הטוב ביותר עבורך הוא לפנות לתזונאי או נטרופת על מנת שיוכל לבנות לך תפריט מתאים וספציפי למצבך. איני מכירה באופן אישי את המוצר "גיינר" המיועד לעליה במשקל ולא ידוע לי על מרכיביו, אני ממליצה להפנות שאלה זו לחברה המשווקת. לגביי שאלתך על קלוריות וחילוף חומרים, כאשר אתה "מתפנה" אין "שריפה" ישרה של קלוריות אך בהחלט ככל שקצב חילוף החומרים מהיר יותר כך המצב יעודד ירידה במשקל או שמירה על משקל מאוזן. אדם ש"שורף" קלוריות מהר יותר הוא בעל חילוף חומרים מהיר יותר לעומת אדם ש"שריפת" הקלוריות שלו איטית והוא בעל חילוף חומרים איטי.הדבר מושפע גם בעיקר מפעילות גופנית . חילוף חומרים בסיסי הינו מצב המוגדר גנטית ולכן לא קל להשפיע עליו. בהצלחה , זוהר סער

28/07/2011 | 23:23 | מאת: מנחם פיליפ

מנהל פורום תוספי תזונה