אומגה 3 ואספירין

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

19/06/2013 | 00:34 | מאת: עומרי

שלום , יש לי 2 שאלות : 1) האם מותר לקחת 80 מ"ג אספירין ביום יחד עם 3 כפות שמן פשתן בכבישה קרה ביום = 3.3 גרם DHA + עוד 2 כמוסות של שמן דגים בריכוז גבוה 75% ביום = 1 גרם DHA , ככה שבסופו של יום אני צורך 80 מ"ג אספירין עם 4.4 גרם DHA שזו תוצרת של אומגה 3 . 2) אני מעוניין ליטול אספירין במינון נמוך של 80 מ"ג ביום כדי לעקב את האנזים cox 1 . הבעיה היא שבתזונה שלי יש הרבה ויטמין k וקראתי שויטמין k מנטרל את הפעילות נוגדת הקרישה של האספירין בגלל שויטמין k מדלל דם , והרי לאספירין יש כמה פעילויות הוא גם מדלל גם וגם מעכב את האנזימים cox 1 וcox 2 . התזונה שלי מורכבת מצריכה של 600 מ"ל של מיץ מעלים ירוקים נטו בכל יום ( חסה , קייל , מנגולד ) ועוד הרבה עלים ירוקים שמכילים כמויות גדולות של ויטמין k כמו תרד למשל + 800 גרם ביום של ירקות מצליבים : כרוב ירוק וסגול , כרוב ניצנים , כרובית וברוקולי שמכילים הרבה ויטמין k . השאלה שלי היא האם ויטמין k מנטרל רק את הפעילות מדללת הדם של האספירין , או שהוא מנטרל גם את הפעילות של האספירין כנגד האנזים cox 1 - שבשביל זה אני לוקח את האספירין ?

שלום עמרי, לויטמין K יש השפעה נוגדת קרישה. איני מכירה את הקשר בין ויטמין K לפעילות אספירין. אני ממליצה להיוועץ עם הרופא בנוגע לשילוב התרופה עם התוסף. בברכה, גלי ברינדט, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי : www.pranaessentials.com/ 1-700-701-220

מנהל פורום תוספי תזונה