צריכת מלטודקסטרין

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

03/05/2013 | 21:03 | מאת: מתאמן ותיק

שלום, אני בן 22 מתאמן באופן קבוע מזה מספר שנים כ3-4 אימוני כח בשבוע. בזמן האחרון התחלתי לצרוך תוסף תזונה- חלבון מי גבינה. קראתי רבות על כך שרצוי לשלב תוסף זה עם פחמימה מורכבת הנספגת במהירות בעלת אינדקס גליקימי גבוה אשר מעלה את הסורטונין ובכך משפרת את קליטת החלבון בגוף. הפתרון המוצע לפחמימה זו על ידי מפתחי גוף ומתאמנים למיניהם הוא המלטודקסטרין, אך הכמויות המומלצות לצריכה או הכמויות הנמצאות בתוספי ה"גיינרים" למיניהם דיי גבוהות. שאלתי היא האם צריכה של 60 גרם מלטודקסטרין בבת אחת עלולה להוות סכנה לבריאות אצל אדם בריא בגיל 22? האם צריכה כזו לא מומלצת לכלל האוכלוסייה? בכל זאת מדובר בסוכר. אשמח אם תשפכי לי קצת אור על הנושא. תודה רבה.

שלום מתאמן ותיק, במהלך אימון אינטנסיבי האורך מעל שעה, מומלץ לצרוך פחמימות בשיעור של 30-60 גרם בכדי להפחית התעייפות. הפחמימות יכולות להגיע ממקור של מלטודקסטרין. בפעילות שנמשכת מתחת לשעה אין יתרון לתיסוף שכזה. בברכה, גלי ברינדט, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי : www.pranaessentials.com/ 1-700-701-220

מנהל פורום תוספי תזונה