ויטמין די

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

18/02/2013 | 23:16 | מאת: יוסי

לגבר בריא סה"כ, בן 45-50, רמת ויטמין D בדם של 12 ננוגרם למ"ל (נורמה: 20-100). 1. לאיזה רמת ויטמין די בדם מומלץ לו להגיע? האם ל-30, 40, 50, 60 ננוגרם למ"ל? 2. בנטילה יומיומית- האם יש מכסימום יומי שרצוי לא לעבור אותו? 3. האם כדאי ליטול ביחד עם כפית שמן זית? האם כדאי ליטול בארוחת צהרים (הארוחה העיקרית ביום)? האם עדיף לפני הארוחה או מיד אחריה? מה הכי מומלץ?

שלום יוסי, במקרה של מחסור בויטמין D יש ליטול אותו בתוסף. המינון משתנה, אך אין סיכון בעודף. ההמלצה הכללית היא 400 יחידות ויטמין D ליום. הרמה אליה יש להגיע בבדיקות הדם היא לרמה בתוך הטווח, הנתונים משתנים מאדם לאדם. בברכה, גלי ברינדט, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי : www.pranaessentials.com/ 1-700-701-220

מנהל פורום תוספי תזונה