אבקת חלבון

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

18/01/2013 | 00:54 | מאת: גיא

אני בן 18, אני מתאמן קבוע בחדר הכושר וכן רץ מספר פעמים בשבוע. כרגע המטרה שלי היא חיטוב הגוף. אני יודע שבכדי להתחטב עליי להיות במאזן קלורי שלילי תוך כדי שמירה על הכנסת כמות מבוקרת של חלבון לגופי. ידוע לי גם שאבקת חלבון עשויה לעזור לי להגיע למטרה בדרך נוחה יותר הן מבחינה כלכלית והן מבחינת סדר יום (אכילה מבוקרת).. שאלתי היא: האם אבקת החלבון עלולה לפגוע בי בדרך מסוימת לטווח הארוך? האם שימוש באבקת חלבון אכן עשוי לעזור לי להגיע למטרה? ישנה אבקת חלבון מומלצת?

שלום גיא, לא קיימות הוכחות חד-משמעיות באשר לנזק של עודף בחלבון, אך קיים חשש להעמסה על הכליות. לאחר אימון אני ממליצה על מזונות המכילים שילוב של פחמימה עם חלבון (למשל כריך עם ביצה), אם אתה מעדיף אבקת חלבון, השתדל לשלב גם פחמימה (למשל: פרי/ מיץ). כמות החלבון המומלצת לאחר אימון היא 10 גרם, ואין צורך ביותר מזה. בברכה, גלי ברינדט, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי : www.pranaessentials.com/ 1-700-701-220

מנהל פורום תוספי תזונה