ויטמין D

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

08/11/2012 | 23:10 | מאת: הילה

לאחר בדיקות דם שעשיתי הרופאה אמרה כי עלי ליטול חומצה פולית (יש לי 1.6) ברזל וויטמין B12. בנוסף היא הורתה לי לקחת ויטמין D בטיפות (13.2- הבדיקה שלי) במינון של 30 טיפות לשבוע, בעוד על הבקבוק רשום טיפה אחת ליום. האם המצב הגיוני ולא מסוכן לקחת מינון ככ גבוה? תודה

11/11/2012 | 09:56 | מאת: אביבה דייגי

הילה שלום! בנוגע לויטמין D- החישוב להעלאת ויטמין D בגוף בדר"כ מחושב כך: כל 100 יחידות בינלאומיות (ברוב החברות כל טיפה מכילה 400 יחידות בינלומיות) מעלות ביחידה אחת בבדיקות הדם, הערך שלך יחסית נמוך בבדיקות הדם ולכן זהו לא מינון גבוה מידי, חשוב לבצע בדיקות דם עוד שלושה חודשים ולשנות את המינון/להפסיק לקחת את הטיפות בהתאמה לבדיקות הדם. בנוגע לחומצה הפולית,ברזל וויטמין B12 רצוי לבצע התאמה אישית בהתייחס לתזונה שלך,לתרופות במידה ואת נוטלת וכמובן לתזונה שלך! בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי: www.pranaessentials.com

מנהל פורום תוספי תזונה