פיקנוגונול כתחליף לריטאלין

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

09/10/2012 | 09:25 | מאת: רחלי

האם זה נכון שקיים תוסף שנקרא פיקנוגונול והוא מהווה תחליף לטיפול בהפרעת קשב וריכוז? רציתי לדעת יותר על התוסף הזה האם באמת יעיל ועד כמה משתמשים בו בארץ? יש לי ילד בן 8 שאובחן ואני מאוד חוששת לתת לו ריטאלין.

11/10/2012 | 12:34 | מאת: עופרה

כן, זה תוסף של סולגאר. אני התחלתי לתת אותו לבן שלי (בן 9) בהמלצת נטורופתית. לבן שלי הוא עוזר וקראתי שהוא נמצא בשימוש נרחב בעיקר בגרמניה. אני אישית גם נגד ריטלין וכל עוד זה עוזר לבן שלי אמשיך עם זה

13/10/2012 | 17:42 | מאת: אביבה דייגי

רחלי שלום! לפי מיטב ידיעתי תוסף הפיקנוגונול עשוי לסייע בתופעות הנ"ל: הפרעות שונות של כלי הדם ומחזור הדם, כדוגמת דליות, בצקות, לחץ דם גבוה, טרשת עורקים. אינני מכירה הקשר של תוסף זה בהפרעות קשב וריכוז. בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי: www.pranaessentials.com

מנהל פורום תוספי תזונה