סידן

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

07/10/2012 | 12:31 | מאת: לינה

שלום, אני לוקחת תוספת סידן כדור אחד פעמיים ביום (כל יחידה 200). אני אוכלת כ-4 ארוחות קטנות ביום. בדרך כלל יוצא ש3 מתוכם, כוללות מוצרי חלב. רק פעם 1- צהריים, אינה כוללת מוצרי חלב. ידוע לי כי אין לקחת תוספת סידן סמוך למוצרי חלב. שאלה: האם אפשר לקחת סידן ללא קשר לארוחה, או רק אחרי פירות בלבד? תודה, לינה

13/10/2012 | 17:37 | מאת: אביבה דייגי

לינה שלום! את צודקת, אכן עדיף לא לקחת תוספת סידן בסמוך למוצרי חלב כי זה עלול לפגוע בספיגה. רצוי לקחת את תוספי התזונה לאחר ארוחה מכיוון שזה מגביר את יכולת הספיגה של התוסף. על מנת להעריך את כמויות הסידן שאת צריכה בתוסף ממליצה לבצע התאמה אישית. בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי: www.pranaessentials.com

מנהל פורום תוספי תזונה