התלבטות בין תוספי סידן

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

21/07/2012 | 12:41 | מאת: יוסי נ

אשה מבגרת הסובלת מאוסטאופרוזיס , הומלץ לה לקחת סידן 1200 מג' ליום. מתלבטת בין 2 תוספים שהומלצו בבית טבע. קלמדין או קאל-מאק. שינהם מכילים גם מגנזיום. הראשון מכיל גם ויטמין D בורון ואבץ. ואילו השני מכיל ויטמין C ללא המינרלים (למעט מגנזיום). האם ישנו יתרון לאחד מהם?

22/07/2012 | 15:45 | מאת: אדווה היימן

אם ההתלבטות בין שניהם בלבד, ההרכב של הקלמדין יותר נכון במובן הזה שגם לסידן גם לויטמין D גם למגנזיום וגם לבורון יש תפקיד במינרליזציה של העצם. ( לא ברור לי מה האבץ עושה שם - הוא מיותר ואפילו יכול להקטין את האפקטיביות של שאר המינרלים בתרכובת ) לגבי ויטמין C - אמנם סביבה חומצית טובה לספיגת סידן אך לא הוכח שויטמין C עוזר. בנוסף, כמות ויטמין C בכפית היא 500 מ"ג - שזה המון ואם לוקחים 3 כפיות זה כבר ממש ממש לא מומלץ.

מנהל פורום תוספי תזונה