חוסר תאבון ואיבוד משקל

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

17/07/2012 | 11:51 | מאת: מיכל

שלום אני בחורה בת 24. לאחרונה אני עוברת תקופה בה עליי להילחם עם המשקל שלי מכיוון שהוא נוטה לרדת לרמות מוגזמות. בהתחלה חשבתי שמדובר בלחץ מכיוון שהגעתי לBMI מאוד נמוך (מתחת ל18) מבלי לעשות דיאטות כלשהן ובאכילה נכונה, אבל זה הסתדר מעצמו והגעתי למשקל האידאלי לגובה שלי. לאחרונה איבדתי את התאבון באופן מוגזם, איני מסוגלת להכניס כמעט דבר לפה והמשקל ממשיך שוב לרדת. אני מודעת לליקוי בספיגת הברזל בגוף ואני חוששת שמדובר גם במחסור של B12. אני לוקחת ויטמינים באופן יומי אבל אני נורא מודאגת מחוסר התאבון ואיבוד המשקל, אני מתחילה להרגיש יותר מידי עייפה ויש לי מין חולשה שמלווה אותי במשך היום, כל יום. מה עליי לעשות? ממה זה יכול לנבוע? האם יש תרופות מסויימות היכולות להגביר את הרצון לאכול? אני מפחדת מאוד להרזות מידי ולהגיע למצבים שבהם נגרמים לגוף נזקים בלתי הפיכים.

17/07/2012 | 17:53 | מאת: אדווה היימן

את צודקת שאת לא רוצה לרדת ל BMI מתחת ל18 - זה אמנם עלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים. ככלל - לפני הכול כאשר יש חוסר תאבון, עייפות, חולשה יש דבר ראשון לשלול בעיה רפואית כלשהי, כולל חסרים הניתנים לאבחון בבדיקות דם ( כגון ברזל, וימין B12 וכו'. אם אין ממצאים מומלץ לפנות לדיאטן/ית לאבחון התזונה ובניית תפריט מתאים כולל השלמת חסרים ע"י תוספים מתאימים. אין טעם לקחת כל מיני תוספים ללא צורך - עודף של תוספים יכול לגרום לחסר. ( דרך אגב, אחת התופעות של עודף ויטמין A הינו חוסר תאבון....)

מנהל פורום תוספי תזונה