בעיות ביציאה וחולשה כללית

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

09/07/2012 | 09:55 | מאת: פולי

כרגע אני לוקח מולטיויאמין של סולגר ושותה כמה יוגורטים פרוביוטיים כל יום בהמלצת תזונאית. אבל גם אחרי מספר חודשים של שימוש אני לא מרגיש שחל שיפור ... היציאות שלי לא סדורות ובתדירות נמוכה, ובאופן כללי אני מרגיש חולשה תמידית. בדיקות הדם שהצבעתי היו תקינות. מה לעשות ?

09/07/2012 | 20:25 | מאת: אדווה היימן

לא ברור לי הקשר בין מולטי ויטמין ובעיית מעיים. האם אתה לוקח את המולטי ויטמין בגלל החולשה??? אם כן, אז כנראה שלא עשו אבחון מדויק יותר לגבי חסרים שעלולים לגרום לחולשה. מאחר וחולשה יכולה להיגרם מהמון סיבות - לפני הכול יש לשלול בעיה רפואית. אם לא קיימת, יש לעשות אבחון של התזונה ולראות האם קיים חסר במרכיב כלשהו שעלול לגרום לחולשה ואם כן להשלימו. פרוביוטיקה אמנם עוזרת לפעילות מעיים אבל בנוסף יש לצרוך גם הרבה סיבים ולשתות הרבה. ראה תשובתי למירי אדוה הימן דיאטנית קלינית בכירה מנהלת פעילות Prana Essentials בישראל – תוספי תזונה בהתאמה אישית. לשעבר מנכ"לית עמותת עתיד – עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל.

מנהל פורום תוספי תזונה