צריכה בעודף

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

08/07/2012 | 17:28 | מאת: פלורין

האם יש סיכון בצריכה מופרזת של ויטמינים? לאחרונה שמעתי שלא תמיד טוב לצרוך תוספים אבל בבדיקות הדם נמצא לי חוסר של ברזל וסידן איך אני יודעת כמה לצרוך ביום?

08/07/2012 | 18:21 | מאת: אדווה היימן

כמובן שיש סיכון בעוד - ויטמינים מסיסים בשומן העודף לא מופרש החוצה והם מצטברים ברקמות. אם פעם חשבו אין סכנה בעודף של ויטמינים מסיסים במים היום אנחנו יודעים יותר ויתור גם על בעיה בעודף ויטמינים אלו - למשל ויטמין C. אין להתייחס לנטילת תוספי ויטמינים כאל "אם לא יועיל לא יזיק" - כן עלול להזיק. ברזל וסידן הינם מינרלים, לא ויטמינים. מינרלים בוודאי ובוודאי שעלולים לגרום לנזק בעודף. אנחנו פועלים על פי ההמלצות המקובלות ( קצובה יומית מומלצת ) שרוב מדינות המערב אימצו ודואגים להשלים את הרכיבים להמלצות אלו. אדוה הימן דיאטנית קלינית בכירה מנהלת פעילות Prana Essentials בישראל – תוספי תזונה בהתאמה אישית. לשעבר מנכ"לית עמותת עתיד – עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל.

מנהל פורום תוספי תזונה