מה התוסף שגורם להשארת כחלחלות מ-עורי על מושב סקאיי

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

18/12/2011 | 18:40 | מאת: edit

אולי השאלה נראית מוזרה אך אני חוששת מהרעלה של תוסף מזון. כשהעור בא במגע עם מושב סקאיי לבן שישבתי עליו, נותר סימן כחלחל על המושב בכל שטח המגע של העור עם הריפוד. זה קרה לי כבר בעבר ואז חשבתי שהדבר קשור לנטילת מי-כסף. מכיוון שכבר חודשים איני משתמשת במי-כסף וכעת התופעה חזרה, לכן נראה לי שתוסף מזון אחר גורם להפרשת חומר כחלחל דרך נקבוביות העור. ראוי לציין כי אני אוכלת יום-יום גרנולה עם אגוזי מלך. האם יתכן שזה עלול לגרום לתופעה? או אחד/שילוב של תוספי המזון? אני נוטלת בקביעות נוסטרול- 1 בבוקר, סידן+ויטמין D באותו כדור, בוקר, [לעיתים בצהריים או בערב גם 1/2 כדור "סידן+מגנזיום+בורון" יחד עם כדור ויטמין D, 1-2 כדורי מגה-גלופלקס?+MSM 1/2 עד 1 כדור כורכום עם פיפרין אומגה3, אחד בערב מגנזיום ציטראט חצי עד 1 ביום, "סטרונג-הייר" לחיזוק שיער 1 לפני השינה. ולפעמים גם פוליקוסנול 1 ביום. כמו"כ נוטלת טיפות עיניים קומביגן וגלאוטן נגד לחץ תוך עיני. [סובלת מדלקת של פרקיים אחדים באצבעות וכאב בכתף, כולסטרול וסוכר גבוהים במקצת מהמנורמה ואני מנסה לאזן אותם באמצעות התוספים וכן מבריחת סידן שבגללה הומלצו לי סידן עם ויטמין D.

19/12/2011 | 09:55 | מאת: זוהר סער

שלום רב, אינני מכירה תופעה זו של הפרשת חומר כחלחל מנקבוביות העור על רקע של לקיחת התוספים שאת מציינת. למעט מי כסף שעבורם אינני מכירה את ההתייחסות ואני ממליצה כי תפני למי שהמליץ לך על המוצר. ייתכן ולמי כסף יש נוכחות ארוכת טווח בגוף עד שהוא מתפנה סופית?, אינני יודעת זאת בוודאות אך תבדקי זאת עם החברה המייצרת/משווקת. מינרלים כמו סידן ומגנזיום, אומגה 3, צמחי מרפא שונים כמו כורכום ופפרין, רכיבים של גלוקוזמין ו-MSM ופיטוסטרולים שונים - לכל אלו, מניסיוני המקצועי, אין קשר לתופעה שאת מתארת (גם לא לאגוזי מלך וגרנולה!). לגבי התרופות שאת מציינת עבור גלאוקומה, עליך להתייעץ עם רופא או רוקח. בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה