שאלה בנוגע למרכיבים בתוספי תזונה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

10/12/2011 | 17:38 | מאת: ליאור

מה זה דיקלציום פוספט? מה זה חומצה סטארית טבעית? מה זה מגנזיום סטארט טבעי? מה זה סיליקה? האם ממתיקים למינהם כגון מניטול,סורביטול,סוכרוז,סוכרלוז נחשבים כממתיקים מלאכותיים סינטטיים? תודה רבה , ליאור

11/12/2011 | 12:48 | מאת: זוהר סער

שלום רב, ממתיקי סורביטול וסוגיו (מלטיטול, קסיליטול ומניטול) אינם ממתיקים מלאכותיים סינטטיים מאחר והם תרכובות כוהליות טבעיות (משפחת הפוליאוליים = ממתיקים אלכוהוליים). סורביטול מצוי באופן טבעי באצות ים ובפירות, במיוחד פירות אדומים (ענבים, דובדבנים, שזיפים, תותים ועוד') ומופק בדרך כלל מענבים. למרות שחשבו בעבר שלא, סוכרתיים צריכים להיזהר בצריכה מוגברת של סורביטול כי בסופו של דבר הוא כן הופך בגוף לסוכר. במינונים גבוהים עלול לגרום אף לשלשולים. סוכרלוז לעומת זאת נחשב לממתיק מלאכותי שמופק מסוכר בדרכים מלאכותיות תוך כדי שינוי כימי של מולקולות הסוכר. הוא אינו מעלה סוכר ומתוק מסוכר פי 600. למרות שקיבל אישור לשימוש על ידי ה- FDA בטיחותו אינה ברורה מאחר והוא ממתיק חדש יחסית שעדיין לא נחקרו תופעות הלוואי שלו לאורך שנים. באירופה הוא עדיין אסור למכירה. הסוכרוז שרשמת הינו הסוכר עצמו (דו סוכר) המופק מקנה סוכר ומסוכר סלק ועובר עיבוד לסוכר לבן. לגבי הרכיבים האחרים שציינת אני יכולה רק להתייחס למקור שלהם במוצרי סולגאר-סופהרב. אינני יודעת בוודאות את המקור שלהם בפורמולות של חברות אחרות: דיקלציום פוספט הינו זרחן שקשור ל -2 מולקולות של סידן (מינרלים בסופו של דבר הלקוחים ממחצבי אדמה). חומצה סטארית טבעית היא רכיב לא פעיל צמחי המופק משמן דקלים ומשמש כחומר סיכה בתוך הכמוסות. מגנזיום סטארט גם הוא רכיב לא פעיל צמחי המופק משמן דקלים ומשמש כחומר סיכה בתוך הכמוסות. סיליקה הינה מינרל בפני עצמו שבדרך כלל אצלנו מופק מבמבוק. היא מוכרת "כמינרל היופי" מאחר ומשמשת לחיזוק ציפורניים ושיער . לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה