חוסר ב-VITAMIN D

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

09/12/2011 | 11:50 | מאת: סמי

שלום רב, אני בן 78. למרות שאני נוטל 8 טיפות של 200 יחידות ויטמין D כל יום כדי לשפר את המצב שהיה בתוצאה מלפני שנה(71),התוצאה של הבדיקה שעשיתי לאחרונה הראתה ירידה ל(55.4).ערכי הנורמה הם(מ75 עד 250)שאלותי הן: 1)מה יכולה להיות הסיבה לירידה בתוצאה? 2)כמה יחידות עלי להוסיף כל יום כדי לשפר המצב ועד כמה יחידות בכלל אפשר לצרוך כל יום? 3)האם במצבי אולי כדאי לקבל ויטמיןD בזריקות אם בכלל קיים כזה דבר ובאיזה תדירות? בתודה מראש על תשובתכם בהקדם.

11/12/2011 | 12:15 | מאת: זוהר סער

שלום רב, הסיבה לירידה בתוצאה יכולה להיות מוסברת על ידי היבטים של ספיגה ושל מטבוליזם פנימי בגוף. ככל שעולה הגיל יורדת יכולתו של הגוף להמיר ויטמין D לנגזרתו הפעילה - תהליך שמתרחש בכבד ולאחריו בכליות. בנוסף לכך קיימות בשוק פורמולציות שונות של ויטמין D גם מבחינת הנגזרת (D2, D3) גם מבחינת המהות (בסיס שמן, בסיס מים), גם מבחינת המינון (200 יחב"ל - 1000 יחב"ל) וגם מבחינת רכיבי הפורמולה התומכים. אני ממליצה על שינוי הפורמולה בה אתה עושה שימוש. כדאי לעבור ל-D1000 בנגזרת D3 על בסיס שמן, המכיל MCT המשפר ספיגה בגוף (גם על קיבה ריקה וגם על קיבה מלאה וללא תלות במרכיבי הארוחה)! יש לקחת 2 טיפות / או 2 כמוסות של D1000 זה באופן יומיומי. לקריאה נוספת ומידע נוסף אנא ראה את הלינק הבא: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&Page=2 לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה