אומגה 3 צמחית

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

10/11/2011 | 19:42 | מאת: ערן

האם לדעתך אמגה צמחית עדיפה על אומגה שמקורה מדגי הים ומדוע?כמו כן האם באופן כללי רצוי לאדם בריא באופן כללי לקחת אומגה

14/11/2011 | 09:52 | מאת: זוהר סער

ערן שלום רב, אומגה 3 מן הצומח נקראת ALA והיא פחות זמינה לגוף ביחס לאומגה 3 מן החי. חומצות השומן מסוג אומגה 3 המגיעות מן החי מקורן בעיקר בדגים. הן נקראות EPA ו – DHA. נגזרות אלו הגוף יודע לנצל מיידית בעוד שאת ה- ALA הכבד ממיר ל- EPA ו – DHA ביחסיות שתלויה בגורמים רבים בגוף. יוצא שהניצול של חומצות שומן מסוג אומגה 3 מן החי קל יותר לגוף האדם ויש בזה מן ההיגיון – הגוף חי. ישנן אנשים שאומגה 3 מן החי אינה טובה עבורם (הסיבות מגוונות: תחושת אי נוחות במערכת העיכול, סיבות אידיאולוגיות, תגובתיות טובה יותר למקור צמחי וכיוב'). עבור אנשים אלו ישנם מספר מקורות צמחיים בשוק שהינם מצוינים ומהווים חלופה טובה ביותר. למשל שמן צ'יה ושמן פשתן אורגני. אומגה 3 חיונית לכל אדם מאחר והיא אינה מצויה במזונות שאנו אוכלים בתרבות המערבית בצורה שכיחה. היא נדרשת לאיזון תזונתי ויש לה תפקידים חשובים בגוף: בריאות המוח, בריאות לב וכלי דם, אנטי דלקתיות, איזון רגשי ועוד'. אני ממליצה לקחת מינון יומי של לפחות 600 מ"ג אומגה 3 ליום לכל אדם. במידה וקיימת סיבה רפואית המינון צריך לעלות על 1 גרם נטו ליום ויותר (המינון תלוי בסיבה השימוש ובאדם עצמו – מצבו הרפואי, מחלות רקע ותרופות שונות שנוטל). לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה