פיטוסטולים ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

19/10/2011 | 18:06 | מאת: ליאת

שלום, אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ולוקחת אלטרוקסין באופן קבוע. לאחרונה התגלה אצלי כולסטרול גבוה והמליצו לי לקחת תוספי מזון שמכילים פיטוסטרולים. ממה שקראתי מסתבר שפיטוסטרולים הם מרכיב של סויה וידוע כי סויה אינה מומלצת לאלו שיש להם תת פעילות בלוטת התריס. שאלתי היא, האם לקיחת תכישירים המכילים פיטוסטרוליים (נוסטרול, זרוכול) יכולים לשבש את פעילות בלוטת התריס? תודה, ליאת

23/10/2011 | 15:08 | מאת: זוהר סער

שלום רב, הנני נטורופתית מטעם חברת סולגאר-סופהרב ואין לי ניסיון עם מוצרים כמו נוסטרול וזרוכול. יחד עם זאת הסויה הינה גויטרוגנית ואינה מומלצת במצבים של תת פעילות של בלוטת התריס (בין אם מטופלת באלטרוקסין ובין אם לא). פיטוסטרולים נקיים אינם פוגעים בבלוטת התריס, אך השאלה המרכזית הינה האם הם נקיים (גם כאשר מופקים מסויה עדיין לא וודאי שהמוצר מכיל את הרכיבים הגויטרוגניים: pro-goitrogens, גניסטאין וכו'). כמובן שאין ביכולתי לענות על כך, רק החברה היצרנית של המוצרים שהזכרת יכולה לומר לך זאת ועליך לפנות אליהם ולבדוק זאת. בשורה התחתונה: פיטוסטרולים נקיים ממרכיבים גויטרוגניים אינם משבשים את פעילות הבלוטה. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה