שאלה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

05/10/2011 | 20:21 | מאת: יובל

שלום אני בת 27 , סובלת מעייפות ודיכאון. לאחרונה התחלתי לקחת גלולות והתחילה לי גם נשירת שיער. רציתי לדעת איזה תוספי מזון ממולץ לי לקחת? תודה, יובל.

06/10/2011 | 10:36 | מאת: זוהר סער

שלום רב, גלולות הורמונאליות גורעות ממאגרי וויטמיני ה- B בגוף החיוניים לבריאות כללית. וויטמינים אלו חשובים לתמיכה במערכת העצבים ולנשירת שיער. לעיתים גלולות יוצרות דיכאון כתופעת לוואי התלויה במחסור בוויטמיני B ולעיתים המנגנון הינו בלתי תלוי. נשירת שיער יכולה לנבוע מסטרט, מדיכאון, מחוסר איזון הורמונאלי או מחסר בוויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו כבסיס לתחזוקת גוף תקינה. על פי המידע שסיפקת לי כאן אני ממליצה לך לקחת באופן יומי מולטי וויטמין הנקרא VM75 המכיל 75 מ"ג מכל וויטמיני ה- B אך גם 33 מרכיבים נוספים מעולם הוויטמינים, המינרלים וצמחי המרפא. נוטלים ממנו טבליה אחת ליום אחרי ארוחה. VM75 יעזור למתן את תחושת הדיכאון והעייפות ולהחזיר חיוניות. בנוסף אני ממליצה לך לשלב פורמולה לחיזוק ציפורניים ושיער הנקראת HNS. פורמולה זו מכילה רכיבים ספציפיים לנשירת שיער (אבץ פיקולינט, MSM, סיליקה וחומצות אמינו). יש לקחת * 2 ליום אחרי ארוחה. במקביל עליך לוודא בבדיקות דם שאין לך בעיה בתפקודי בלוטת התריס, מחסור בערכי הברזל השונים (המוגלובין,פריטין, ברזל חופשי), RBC תקין ואו חסר ב- B12. במידה ואחרי לקיחה של 3 חודשים אינך חווה מספיק שיפור מבחינת הדכדוך שאת חשה, ניתן להוסיף ספציפית תוספים העוזרים להפחתת דיכאון. לפני כן יש רק לקחת תשאול מקיף יותר ממך לגבי מצבך הבריאותי / תרופות שאת נוטלת. לינקים למוצרים שהמלצתי לך תמצאי כאן: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=79&sng=1 http://www.solgar.co.il/?CategoryID=590 לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה וגמר חתימה טובה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

06/10/2011 | 18:35 | מאת: יובל

היי, קודם כל תודה על התשובה המפורטת (שירי או זהר?!).. דבר שני עשיתי בדיקות לפני כחודשיים כל המדדים יצאו טובים. ויטמינים לא בדקתי. הכדורים היחידים שאני לוקחת כרגע אלו גלולות מינס. - האם לא יכול להיגרם נזק אם אני לוקחת מולטי ויטמין ואין לי מחסור בברזל? או כל ויטמין אחר? - האם אין בעיה לקחת את המולטי ויטמין ואת HNS יחד עם גלולות? - אחרי כמה זמן מתחילים לחוש בשיפור ב-HNS.? - אני שוקלת להתחיל לקחת CLA - האם היא משתלבת עם שאר התוספים שהמלצת? המון תודה :) יובל.

מנהל פורום תוספי תזונה