חיזוק מפרקים

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

25/09/2011 | 21:36 | מאת: דן

היי, לפני כשנה וחצי התאמנתי בחדר כושר באופן רציני, בנוסף בתפקידי אני תכניתן ועובד שעות רבות מול המחשב. יום אחד התחילו כאבים בפרק יד ימין ותחושת חולשה שמנעו ממני להמשיך להתאמן. בעיקר הכאב הופיע כשהייתי מיישר את כף היד, מותח את האצבעות כלפי חוץ ולוחץ על מרכז היד. במשך שנה וחצי ראיתי אורטופדים ורופאי פרקים. עיקר מסקנתם היתה שיש לי דלקות חוזרות (למרות שתוצאות הדם, האולטרהסאונד והרנטגן היו תקינים) והופניתי שוב ושוב לפיזיוטרפיה. לבסוף אחרי יותר משנה כשאחד מהפיזיוטרפיסטים אמר שהיו לי דלקות חוזרות ושכעת הכאב הוא פסיכולוגי כי התרגלתי אליו באמת הכאב עבר. לאחר שהרגשתי שאני יכול לחזור לחדר כושר, אכן חזרתי למרות שתמיד נשארה לי תחושת חולשה ביד ימין. חשוב לי לציין שכעת אני מתאמן עם מאמן צמוד והאימון הוא הדרגתי שלא להעמיס יותר מדי על היד. בכל זאת הופיעו שוב כאבים, חלשים יותר אבל אני פוחד שיתפתחו למשהו יותר בעייתי. יש לי שתי שאלות: 1. האם אלה באמת סממנים של דלקת פרקים? אין לי היכרות עם רפואה משלימה, האם ישנם פתרונות שכדאי לנסות? 2. שמעתי שיש מוצרים שונים כמו מגה גלופלקס או מוצרים אחרים על בסיס כוכום או מוצרים שמכילים את הרכיבים הבאים: פורמולה המשלבת גלוקוזמין(HCL) +כונדרנטין +MSM. האם מוצרים אלה באמת טובים למניעת דלקות פרקים, חיזוק הפרקים והסחוסים? תודה רבה!

27/09/2011 | 11:31 | מאת: זוהר סער

שלום רב, התיאור שלך אופייני לתסמונת התעלה הקרפלית דווקא ולמצב של –Over Use של מפרק יד ימין בהיותה היד החזקה והיותר שמישה שלך. בכל מקרה, מצבים שונים המביאים לעומס/גירוי על רקמה (בין אם זה שריר, מפרק, גידים או סחוס) יכולים להביא לדלקתיות שהמקור שלה אינו זיהומי כי אם עומס נקודתי. דלקות מפרקים ניווניות ואו אוטואימוניות יבואו לידי ביטוי ביותר ממפרק אחד בדרך כלל ואצלך זה אינו המצב. אני ממליצה לך לנקוט בגישה משולבת בה אתה מאפשר מנוחה למפרק היד שלך במינון שמתאפשר לך (שינוי סגנון עבודה אינו אפשרי כל כך אבל אולי סגנון הפעילות הגופנית כן – שחייה, ספינינג, ריצה וכיוב' אינם מקשים על מפרק היד כל כך). במקביל (ובהנחה שאתה בריא ואינך נוטל תרופות מרשם המצריכות ייעוץ ספציפי יותר) אתה יכול לקחת כורכום * 2 ליום בשילוב של מגה סורב (וויטמיני B בצורת הקו-אנזימים שלהם) וטיפות של וויטמין D. לכל הרכיבים הללו רלוונטיות טיפולית לדלקתיות של מפרק היד. אתה מוזמן לקרוא על כך עוד בלינק הבא: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=329 למוצרים מבוססי גלוקוזמין וכונדרואיטין יש רלוונטיות טיפולית במקרה של שחיקת סחוסים. MSM בהחלט יכול לעזור אך כדאי לנסות קודם את הכורכום. http://www.supherb.co.il/?CategoryID=178 בברכת בריאות שלמה ושנה טובה לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה