במהשך לפטרייה...שאלה קטנה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

24/09/2011 | 16:35 | מאת: ענת

היי... יש לי שאלה , קראתי כרגע באינטרנט על בדיקת פאפ. וראיתי שבשיחות הקודמות שלנו אמרת שכשלקחו לי דגימה מהנרתיק זה "דגימת פאפ". וממה שקראתי כרגע לא נראה לי שזו הבדיקה. כי אצלי רק לקחו דגימה של הפרשות וזהו. בדיקת פאפ זה תהליך אחר וזה גילוי של סרטן בצוואר הרחם. והמכשירים שאיתם עושים בדיקת פאפ זה מברשת או משהו כזה ואצלי היא לקחה דגימה עם מקל כזה שנראה כמו קיסם אוזניים אבל ארוך... אולי לא שמתי לב...אבל עכשיו הסתבכתי איזה בדיקה עשו לי...שגם מגלה תאים סרטניים או רק משטח מההפרשות. תודההה

25/09/2011 | 11:57 | מאת: זוהר סער

שלום רב, בדיקת פאפ סמיר אמנם משמשת בדרך כלל לאיתור של תאים לא תקינים בצוואר הרחם אך לעיתים גם ככלי אבחוני לגבי הסיבות השונות לדלקת. ייתכן ונלקח לך משטח ואגינלי אחר וכל עוד התקבלה תשובה מתאימה אין זה ממש משנה. את מוזמנת לקרוא מידע נוסף בלינק הבא: http://www.tevalife.com/article.asp?id=1451 אינני יודעת בוודאות מדוע לא נמצאה נוכחות של זיהום כזה או אחר במערכת השתן ובנרתיק ביחס לציר הזמן ולנטילת התוספים. בהחלט ייתכן והתוספים שיפרו את המצב תוך כדי תהליך האבחון. המלצתי הינה להמשיך באותו הקו של תוספים שהומלצו + שתיית נוזלים וכמובן מעקב אצל הרופאה שלך. בברכת שנה טובה ובריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה