מגנזיום
דיון מתוך פורום תוספי תזונה
שלום, ארוחת הצהריים שלי כוללת כוסמת, גריסי פנינה ושעועית מש (משתדלת להשרות אותה לאיזה שעתיים אבל לא תמיד יוצא). הבנתי שיש בה חומצה פיטית שמעכבת ספיגת מינרלים. לכן, אני לוקחת תוסף של אבץ יחד עם פלפל אדום כ - 3 שעות לאחר ארוחה זו (האם זה נכון לחכות ככה? כי זה קצת מגביל ואם זה טעות ואפשר לחכות גם פחות, אשמח לדעת). בנוסף, אני לוקחת תוסף מגנזיום אבל מכיוון שהוא סותר את האבץ אני לוקחת אותו בד"כ לפני ארוחת הערב (אפילו שהיא מכילה סידן). כלומר: כמה זמן לחכות בין האבץ למגנזיום? כמה זמן נדרש לחכות בין הארוחה שכוללת שעועית מש (ויש בה חומצה פיטית) לבין האבץ/מגנזיום? אם זה בעייתי - האם אפשר פשוט ליטול את המגנזיום על בטן ריקה בבוקר? תודה
ריקי שלום, חומצה פיטית המתקבלת מתזונה מתחרה על ספיגת מינרלים אך לא מזיקה לחלוטין לספיגתם. אחרת איך היינו סופגים מינרלים חיוניים מאותם מרכיבי המזון עצמם בהם היא קיימת? אינני ממליצה לחיות באופן הזה שבו את מדקדקת ברמה הזו בנטילת התוספים ביחס לתזונה. אכלי ארוחה כראות עינייך וקחי את התוספים לאחריה. כן מומלץ להרחיק מינרלים מסוימים מתוסף ממינרלים אחרים המגיעים כתוסף. לכן את עושה בסדר כאשר את נוטלת אבץ אחרי ארוחה אחת ומגנזיום לפני השינה. אין מניעה לשלב מגנזיום עם סידן אלא להפך, מגנזיום תורם לספיגת סידן. קחי בחשבון שמינרלים של סולגאר מגיעים בקשירות ייחודיות אורגניות המאפשרות את ספיגתם גם בתנאים מופחתים לגוף. אני כן ממליצה על הפרדת סידן ממוצרי חלב ועל נטילת אבץ על קיבה מלאה. בברכת שנה טובה ובריאות שלמה, לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il