אומגה 3?

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

16/08/2011 | 10:54 | מאת: יעל

אז באיזה חברה יש יחס של 1:8 ? לפי ההבנה שלי זה אומר שיש פי 8 DHA? בכמוסה שאני לוקחת יש EPA: 180 ו-DHA: 120 זה בסדר? לפי הכתבה זה לא בסדר. אני מניקה וזה ממש חשוב לי!

17/08/2011 | 12:33 | מאת: זוהר סער

יעל שלום, אחוז ניכר ממשקל המוח עשוי מאומגה 3 מסוג DHA . ה- DHA היא חומצת שומן ממנה עשויה מעטפת המיאלין של העצבים. חומצת שומן זו משמשת גורם תזונתי חיוני להתפתחות תקינה של המוח והעיניים בעוברים,לכן חשובה בתקופת ההריון וההנקה, בנוסף לשימושים נוספים. חומצת השומן הנוספת, ה- EPA , הינה אחראית לפעילות קרדיו וסקולרית תקינה, פעילות תקינה של מערכת החיסון ועוד השפעות כגון הפחתת הסיכוי לדיכאון ( כמו גם דיכאון לאחר לידה). יחד עם זאת יש לזכור כי באופן טבעי שתי חומצות השומן הללו מגיעות יחדיו ופועלות באופן סינרגטי ולכן שתיהן חשובות. המינון בנטילת אומגה 3 אכן חשוב. איני מכירה את החברה המשווקת אומגה 3 ביחס של 1:8, ישנו גם תוסף המכיל DHA בלבד. בזמן הנקה, המינון שציינת מעט נמוך, לכן אני ממליצה לך ליטול 2-3 כמוסות ביום של תוסף זה. בברכה, זוהר סער

מנהל פורום תוספי תזונה