בלוטת לימפה מסוננת סיליקון

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

05/10/2020 | 20:03 | מאת: חנה

שלום רב דר' בת 42, 10 שנים אחרי השתלת שתלי מנטור. בבדיקת אולטראסאונד שד נמצאה בלוטת לימפה מסוננת סיליקון בבית השחי השמאלי, הומלץ על mri שדיים. עד שיגיע התור שלי לבדיקה, ברצוני לדעת מה הסיכוי לקריעה של השתל? האם יש צורך בכלל ב mri כשנמצאה בלוטת לימפה מסוננת סיליקון באולטראסאונד? בחודשיים האחרונים אני חשה כאבים חזקים בשד השמאלי לאחר עמידה ממושכת של כ 10 דקות ומעלה שמקרינה גם לגב, האם יכול להיות קשר? ושאלה אחרונה, אני מאובחנת בתת פעילות של בלוטת התריס כ 17 שנה, מאוזנת. לאחרונה עברתי ממצב מאוזן לפעילות יתר, האם יכול להיות קשר לבעיות בשתל?

הי חנה אנסה לענות על כל השאלות כאשר יש סימנים של הסננה של סיליקון לבלוטות הרבה פעמים זה באמת בגלל קרע שתל. חשוב לומר שגם בשתל לא קרוע יכול להיות דליפה מיקרוסקופית של סיליקון אל הבלוטות ולאחר הרבה שנים זה מצטבר לרמה שניתן לזהות סיליקון בבלוטה בהדמיה. בכל מקרה זה מסמן לכך שכדאי להחליף את השתלים לשתלים חדשים אם את מעוניינת לשמור על אותו מראה של השדיים או אף לשקול הוצאת השתלים אם את לא מעוניינת להישאר עם השתלים יותר. כאב בשד או שינויים בתחושה של השדיים יכולים גם כן לרמוז על קרע בשתלים מבחינת פעילות היתר של הבלוטה - עקרונית לא אמור להיות קשר בין דליפה של השתלים למחלות אוטואימוניות ברב המוחלט של האנשים! יש רופאים ויש מחקרים מועטים שרומזים על אולי קשר בין השניים - אך זה היוצא מהכלל - במיוחד לאור זאת שברב המקרים שעלה החשד לקשר בין השניים והמטופלות עברו הוצאה של השתלים - לרב לא היה שיפור או שינוי במצבן

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית