גודל פטמות חום בחום וקור

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

16/07/2020 | 07:36 | מאת: רועי

שלום אני גבר בן 32, בריא בד״כ וללא מחלות רקע, נוטל פרופסיה בעקבות נשירת שיער. שמתי לב שיש לי פטמה שבחום היא מתרחבת ובקור היא מתכווצת. והשנייה לא משנה אם חם או קר היא נשארת מכווצת. זה פשוט קצת מוזר מבחינת המראה במצבים מסויימים. האם זה תקין? תודה!

הי תגובה של הזדקרות הפטמה בקור היא דבר טבעי לחלוטין, ותלוי בגירוי עצבי (בדיוק כמו הגירוי שגורם להזדקרות השערות בתחושת עור ברווז) לעתים הרגישות העצבית שונה בין הפטמות ואין בכך להעיד על בעיה כלשהיא אם יש שינויים אחרים בנוסף כמו אדמומיות / גרד / בלט / הפרשה חריגה מהפטמה/ גוש בסביבת הפטמה / כיב... כבר מדובר במשהו שדורש בדיקת רופא והתייחסות

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית