נפיחןת בבית שחי לאחר הגדלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

17/08/2018 | 04:45 | מאת: סיגל

שלום, אני בחורה בת 32 ולפני כחמש שנים עשיתי הגדלת חזה הכל היה תקין אך מזה כמה חודשים שהשד בצד ימין מרגיש לי מוזר אני מרגישה בו זרמים מידי פעם וזה מרגיש לי כאילו הוא מתרוקן זה הרגשה שבאה והלכה עד לפני כמה ימים ששוב הרגיש לי מוזר במיוחד בשכיבה על הבטן אתמול קמתי בבוקר והיה לי חוסר נוחיות עם כאב ונפיחות בקדימה של בית השחי זאת אןמרת זה לא הבית שחי עצמו אלא טיפה מעל החזה לצד הבית שחי. אני כרגע נמצאת בעבודת רילוקיישן בחול ומאןד מנסה להמנע ממצב של ניתוח פה והייתי שמחה לדעת כמה דברים : 1. האם זה בהכרח אומר שיש דליפה של השתל? 2. במידה וזה אכן דליפה מה הטיפול שצריך לעשות? והאם ניתוח להחלפת השתל הוא דחוף? במידה ואפשר להמתין אם הניתוח מה ניתן לעשות על מנת להוריד את הנפיחות? והאם יש אפשרות שיום אחד אקופ בבוקר ופשוט השד יהיה ריק? 3. האם יש מניעה משכיבה על הבטן על מנת לא להפעיל לחץ על החזה? חשוב לי לציין שהשד לא קשה בכלל הוא אפילו רך מאוד. אשמח לתגובה בהקדם. תודה

17/08/2018 | 09:41 | מאת: דר רמון יצחק

התחושות שאת מתארת, אינן בהכרח מעידות על קרע של השתל. במידה ואת רוצה לדעת את מצב השתל עלייך לבצע בדיקת MRI של החזה, או לפחות אולטרסאונד. היות ועשית את ההגדלה ככל הנראה מדובר במישתל סיליקון שמלא בג'ל סיליקון ולא מים פיזיולוגיים ולכן לא יהיה מצב שתקומי עם שד ריק. היות והשד הינו רך, זה מרמז על כך שכנראה השתל תקין. אפילו אם יש דליפה , זה אינו מצב חרום בו יש להוציא את המישתל בדחיפות את הנפיחות ניתן להוריד עם כדורים נטגדי דלקת כגון איבופן או נורופן אין מניעה לשכב על הבטן

19/08/2018 | 06:51 | מאת: סיגל

היי ד"ר רמון תודה רבה על התשובה זה גורם לי לאי שקט וממש מסיר שינה מעיני אז אלך לעשות אולטראסאונד. רק עוד כמה שאלות כרגע זה כואב נגיד ולקחתי נורפן והכאב עבר אבל השתל עדיין דולף האם בהכרח יחזרו לי הכאבים? האם החלפה של השתל יכולה להמתין 3 חודשים? והאם יש מניעה מלהתאמן עם משקולות? שוב תודה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית