ילד בן 4 עצבני ואלים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

11/12/2016 | 23:43 | מאת: מרינה

שלום. הילד שלי ב22.12 בן 4 והוא השני שלי... הוא ילד מקסים שיודע להגיד אני אוהב אותך ולחבק וכשאני איתו הכל בדרך כלל נורא בסדר אבל אני כל יום מקבלת תלונות מהגננת ועכשיו התחלתי מההורים בגן על זה שהוא נושך מחבק כל כך חזק שאפילו חונק מרביץ מושך בשער.... וזה תיאור מינימלי.... לפעמים אני חושבת שהוא נהנה להכאיב או להעליב במילים או לא משנה במה.... כשמנסים לדבר איתו הוא מדבר על משהו אחר כשמנסים להסביר לו בכל כועס שזה לא בסדר הוא צועק בעצבים אההההה... הוא לא מקשיב לשום הטפה לפעמים גם אני מתקשה להבין אם הוא מבין אותי...אני חייבת לציין שהוא עדיין לא מדבר הכי מושלם הוא חי על שתי שפות, וגם הגשתי את כל הטפסים לאיבחון לפי המלצת הגננת.... אני משתדלת לא לצעוק עליו בכלל אלא להסביר מליון פעם ולדרבן עם מתנות אבל אני מרגישה כך כך חסרת אונים כי זה פשוטלא משתפר.... מאוד אודה לאיזה שהיא המלצה, ייעוץ.

מרינה שלום רב, נראה שלילד המתוק שלך יש אכן קושי, ולכן הוא מתנהג כך - הוא מבקש עזרה בדרך זו. יכול להיות שהוא מתוסכל מקשיי הדיבור שלו. דרבני את הפסיכולוגית לסיים את האבחון בהקדם. כך תוכלי לדעת ולהתמקד טוב יותר בטיפול, למשל: האם הוא זקוק לקלינאית תקשורת או אולי לגן שפתי או כל טיפול אחר. מאוד מתסכל להיות לא מובן. בנוסף, ניתן לפנות להתפתחות הילד לגבי ההיבטים של הויסות החושי, ולאפשר לו עזרה דרך קופת חולים. בנוסף לכך, חשוב שתקבלי הדרכת הורים שתקל עליו ועלייך. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי