בן שלוש וחצי, לא משתף פעולה בגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/03/2016 | 09:45 | מאת: טל

שירלי שלום, בני בן שלוש וחצי, ילד ראשון (ואח לבן 10 חודשים). נמצא בגן טרום טרום חובה. הגננת והסייעת מקסימות ומספר הילדים לא גדול (26). הגננת טענה לאחרונה שבננו לא משתף פעולה עם ילדים אחרים בגן, מעדיף לשחק לבד ואם מישהו מנסה להשתלב הרבה פעמים הוא תוקף אותו. שוחחנו עימו מספר פעמים ואכן מרביץ פחות, אך עדיין מתקשה במשחק עם שאר הילדים. כשאנחנו מגיעים בבוקר לגן, הילדים רצים אליו, מדברים איתו והוא מאוד אהוב על ידם אך דוחה אותם שוב ושוב. אנחנו מנסים להשאר בגן ולשחק איתם אך כל דבר שהילדים מציעים הוא עונה ב"לא רוצה, לא בא לי". מחוץ לגן הוא לא מתנהג כך. השבוע היינו בגן הציבורי והוא פגש ילדים מהגן ושיחק איתם בשמחה (הוא אפילו קצת חסר בטחון ועוקב אחרי מעשיהם ומעתיק אותם). מה לדעתך גורם להתנהלות הזאת בגן? איך אנחנו או הגננת יכולים לסייע?

טל שלום רב, מדברייך עולה, שיש לך ילד מתוק, חביב, חברותי ואהוב. יש לבדוק ולברר האם היה שינוי כלשהו בחייו, כששינוי זה יכול להיות לא משמעותי בעבורכם, אך בעבורו כן, למשל: גננת חולה, ילד שהעליב אותו, התפתחות של אחיו ועוד. אם אינכם יודעים על שינוי, השתדלו לא לעשות עניין גדול מהרצון שלו "קצת להתרחק", ואל תתנו לכך תשומת לב מיותרת. כלומר, המשיכו להציע לו לשחק עם חברים או כאשר משחק לבד יש לשאול אותו האם הוא רוצה להצטרף לחברים או לשחק לבד. נראה שהוא בונה את המקום שלו בחברת הילדים, ומנסה דרכים שונות בקשר, כמו: מכות או דחייה, שמנוגדת לחוסר ביטחון או לביישנות. יש להמשיך לחנכו בדרך הטובה וללמדו מה מותר ומה אסור – אסור להרביץ, למשל. בנוסף, הדגישו ועודדו את התנהגותו הטובה ובכך תתנו לו מקום טוב וחיובי. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי