זמן ארוחות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

28/01/2016 | 20:24 | מאת: כרמית

שלום שירלי, בני בן ה-4 לא כל כך אוהב לבוא לאכול כשקוראים לו. וזמן הארוחה יכול להימשך שעות. אם לא מאיצים בו זמן הארוחה יהיה שעתיים פלוס מינוס. זה קורה גם בגן וגם בבית. זה כנראה מאוד בולט כי הסייעות בגן סיפרו לי על זה מיוזמתן בלי ששאלתי. בכל הגנים בהם היה. זה תמיד היה כך. מאז שנולד. הוא לא מתלהב מפעולת האכילה. הוא חולם או משחק עם האוכל או מדבר או שר וגם כשהוא כבר אוכל הוא לועס נורא לאט... :-) זה מצחיק ועצוב גם יחד. בזמן האחרון החלטנו אני ובעלי להסביר לו שארוחת הערב (שמתחילה בשש וחצי) תסתיים בשבע וחצי ואחרי זה הולכים למקלחת ואין יותר אוכל. אני נותנת לו מעט התראות בזמן הארוחה שהזמן עומד להסתיים (וגם לפני הארוחה, שכדאי שיבוא מהר כי לא ישאר לו זמן לאכול). האמת שזה עובד יחסית בסדר. הוא אומר לפעמים בסוף שהוא עדיין רעב (אחרי ששר ודיבר וחלם כמובן במקום לאכול...) אבל תמיד הוא מספיק לאכול מנה לא רעה בכלל ואפילו קינוח כמו פרי או ביסקויט. אני לא יודעת אם הוא באמת רעב או שסתם מנסה למשוך את הזמן כדי לא ללכת להתקלח... האם אנחנו נוהגים נכון? האם שעה זה פרק זמן מספיק בשביל ילד בן 4 לאכול? תודה.

כרמית שלום, נראה שאתם נוהגים עמו בצורה שמציבה לו גבולות ומלמדת אותו סדר וארגון. שעה בהחלט מספיקה לארוחה בנחת רב . בנוסף, את רואה שהוא אוכל דיו, כך שאין סיבה לדאוג. המשיכו להיות ענייניים ואל תעשו מכך סיפור גדול. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי