התייעצות לגבי תואר שני בייעוץ חינוכי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/12/2015 | 20:04 | מאת: דנה גל

שלום לכולם. אני בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית, וניסיון רב בתחום. אני רוצה מאוד לעשות תואר שני, אבל בתחום שלי זה דורש המלצות ממקום עבודה, ולצערי מאז שילדתי, לפני כ-3 שנים, לא מצאתי מקום שאוכל להתברג בו. חוץ מזה תמיד רציתי לעבוד עם ילדים ונוער, אבל הניסיון שלי רק עם מבוגרים, ולא מקבלים אותי לעבודות בתחום הזה חשבתי לעשות הסבה מקצועית לייעוץ חינוכי. במכללת רמת גן, שקרובה לביתי, מוכנים לקבל אותי למסלול תואר שני בייעוץ חינוכי, והשלמה לתעודת הוראה. יש לי כמה שאלות בנושא:1. האם יש מספיק עבודה בתחום? בפרט, האם יש בתי ספר שיש בהם תקן ליותר מיועצת אחת? 2. האם המסלול במכללת רמת גן מוכר ע"י משרד החינוך? 3. האם מישהו יכול להמליץ לי על המסלול הזה? 4. האם יש אפשרות להמשיך ללימודי פסיכותרפיה עם תואר שני מסוג זה? תודה ושבוע טוב, דנה גל.

דנה גל שלום רב, הדרך הטובה ביותר להבין את עבודת היועצת הנה לשוחח עם כמה שיותר יועצות שעובדות בתחום. כל בית ספר מתייחס לעבודת היועצת בדרך אחרת, ובנוסף יש טווח פעולה נרחב לאשיות של היועצת בעבודה. את מוזמנת לגשת לבתי ספר באזור מגורייך ולפנות ליועצות, בטוחני שהן תשמחנה לסייע. ההיצע והביקוש לעבודת היועצת החינוכית תלוי מאוד באזור מגורייך. ישנן תקופות שבהן זקוקים ליותר יועצות וישנן תקופות שפחות. בכל מקרה, בכל שנה ישנן יועצות שיוצאות לשנת שבתון, יועצות שיולדות או בחופשת לידה, יציאתה לגמלאות או כל סיבה אישית אחרת. אם תרצי לעבוד בתחום, תוכלי למצוא עבודה, אולי לא מיד בתנאים אופטימליים, אך מי שרוצה מוצא. ישנם בתי ספר שיש להם תקן לשתי יועצות ואף לשלוש. הכל תלוי בגודל ביה"ס ובצורך של ביה"ס. לגבי מוסד שמוכר במשרד החינוך, עלייך לפנות ישירות למשרד החינוך ולשאול, אכן חשוב שתלמדי במקום מוכר. לימודי פסיכותרפיה נלמדים במקומות שונים בארץ. ישנן שלוש אגודות מוכרות: האגודה הישראלית לפסיכותרפיה ממוקדת, האגודה הישראלית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית והאיגוד הישראלי לפסיכותרפיה. את מוזמנת להיכנס לאתרים שלהם ולבדוק שם את הדרישות לקבלת הסמכה. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי