ילד עם בעיות חברתיות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/12/2015 | 23:34 | מאת: מזל

שלום, בני הבכור בן 11. ילד חכם ונבון אך מכיתה א סובל מבעיות חברתיות. עם עליות וירידות. אנו ההורים עושים כל מאמץ לחזק אותו בפן המשפחתי. שם הוא אהוב מקובל ושמח. אנו מחזקים אותו על ידי חוגים וכישורים בהם התברך. ניתן להאשים את המערכת הבית ספרית למצב הכיתתי. מצב של החרמות ודפוס התנהגות שלילית. הכיתה 'נפלה' בין הכיסאות.. בשיחה עם המורה הילד אשם גם במצב. מכיוון שהוא נוקשה מול החברה. לצערי גיליתי שזו אמת. יתכן שזה סימפטום של כל השנים שעבר. השאלה איך אני מעודדת אותו? מרככת אותו? שיהיה נעים עם הסביבה, ייתן אופציה לסליחה של החבר ולא התעקש מולו? לא ירגיש מאוים? נ.ב אין באפשרותנו להעביר לבית ספר אחר.

מזל שלום, לבן שלך יש מזל גדול, שזכה במשפחה טוב ותומכת, שעוזרת לו להתמודד בקשייו. על-מנת לעזור לו יש צורך לסייע לו בכל החזיתות. כלומר, לאפשר לו טיפול קוגנטיבי –התנהגותי, שיעזור לו להתמודד בחברה בעזרת מיומנויות חדשות שירכוש בטיפול. בנוסף, חשוב שתפנו להדרכת הורים, כדי לקבל כלים שעימם תחזקו את כישוריו ואת מעלותיו בצורה יעילה ומיטבית. בנוסף לכך, יש לעדכן את צוות ביה"ס בהליך החדש שהוא עובר, ולבקש לבנות בעבורו תוכנית, שבה יסייעו לו לגשר על הקושי החברתי בהדרכה ובתיווך של המטפל/ת שתבחרו בעבורו. דרך זו מקיפה את מערכות היחסים שבהן בנך נמצא. את יכולה לפנות לעזרה דרך קופ"ח, באופן פרטי ודרך ביטוחי בריאות . כמו- כן את מוזמנת להתיעץ עם יועצת ביה"ס לגבי מענה טיפולי דרך הרשות המקומית, כמו : השירות הפסיכולוגי או שירותי הרווחה. בהצלחה ובשורות טובות, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי