תינוקת דעתנית ועצמאית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

05/05/2015 | 11:59 | מאת: חגית

היי ביתי בת שנתיים, לכל דבר יש לה דעה, מה ללבוש מה לאכול, כן את זה, לא את זה. כועסת לפעמים. אני לבד גם כשמדובר בדברים מסובכים כמו לסרוך סרוכים או אפילו לשים חיתול. אני כעיקרון מאוד מדרבנת אצלה את העצמאות והיכולת להחליט בעצה, וכשרוצה לבד אני משתדלת לתת לה לבד אומרת לה אם תרצי עזרה פשוט תבקשי השאלה עד כמה מרווח לתת לה, מתי צריך להגיד דיי! עכשיו אמא בוחרת חולצה, עכשיו זה ולא זה.

חגית שלום רב, פעוטות בגילה של בתך מפתחים את עצמאותם בגיל זה, ורוצים "הכל לבד". דבר זה יוצר לעיתים קונפליקטים ומאבקי כוח בין ההורים לפעוט. על-כן את עושה טוב בכך שאת מאפשרת לה להתנסות בעצמה וללמוד דברים חדשים בהתאם לגלה וליכולותיה. יחד עם זאת, אל לך להתבלבל - את האמא, ההורה, המבוגר האחראי. זאת אומרת שאת קובעת על פי שיקול הדעת שלך את מה מותר ואת מה אסור. הגבול שלך הוא חוק. בתך יכולה להביע תסכול לכך בתגובה נורמלית ושגרתית של מחאה. את מצידך יכולה להביע אמפטיה -אני מבינה ש.....את כועסת/עצובה/עצבנית - אך הגבול ישאר גבול.הכל בהתאם לשיקול דעת שלך היכן להתגמש והיכן לא לוותר. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי